Enhertu: Een doorbraak in de behandeling van borstkanker

Een grote doorbraak voor kankerpatiënten; Het medicijn Enhertu, dat een agressieve vorm van borstkanker kan remmen, komt nu per direct in het basispakket. Voor veel borstkankerpatiënten betekent de goedkeuring van het medicijn Enhertu een sprankje hoop en een belofte van meer tijd en kwaliteit van leven. Lotte ten Dam, gedreven door haar eigen hoop en die van velen met borstkanker, startte in februari een petitie om dit geneesmiddel vergoed te krijgen. Haar doorzettingsvermogen en de steun van meer dan 45.000 handtekeningen hebben vruchten afgeworpen.

Als toegewijd bedrijf dat borstprotheses op maat maakt, delen wij in de vreugde van dit nieuws. Enhertu, ook bekend als trastuzumab deruxtecan, is een medicijn dat een agressieve vorm van borstkanker kan remmen. Lange tijd was dit middel niet beschikbaar in Nederland, ondanks het feit dat het al in tal van andere Europese landen werd gebruikt. Lotte’s inspanningen hebben geleid tot een doorbraak: Enhertu komt per direct beschikbaar in het basispakket.

Voor Lotte en vele anderen is dit nieuws een enorme opluchting. Enhertu kan mogelijk twee extra levensjaren bieden, wat voor patiënten van onschatbare waarde is. Lotte deelt haar vreugde bij Hart van Nederland: “Het is een enorme opluchting. Dit medicijn geeft je misschien wel twee jaar. Heel simpel: leven, het is meer tijd.”
Enhertu is vanaf nu voorgeschreven aan vrouwen met HER2-positieve borstkanker. Lotte’s verhaal heeft ook de aandacht getrokken van Zorgminister Pia Dijkstra, die haar heeft uitgenodigd voor een gesprek. Lotte wil niet alleen haar eigen verhaal delen, maar ook de urgente noodzaak benadrukken voor snellere goedkeuring van levensreddende medicatie.

De goedkeuring van Enhertu is niet alleen een triomf voor Lotte, maar ook een stap voorwaarts voor de borstkanker gemeenschap in Nederland. Het herinnert ons eraan dat doorzettingsvermogen en collectieve actie levens kunnen veranderen. Een missie die ook EVE Borstprotheses deelt als het gaat om openheid, keuzevrijheid en vergoedingen van de beste zorg.

Lees ook onze andere (blog)artikelen...

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.