FAQ

Veel gestelde vragen

EVE staat vol in het leven. Ze is getroffen door borstkanker en heeft een ellendige periode achter de rug. Dat was ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Gelukkig gaat het de laatste tijd weer wat beter. De pijn is minder. Voor EVE is de wereld ingrijpend veranderd. En ze wil er weer volop deel van uitmaken!

EVE borstprotheses is voor het dagelijks leven inclusief al je sportactiviteiten zoals zwemmen, wandelen en fietsen.
De kosten van een op maat gemaakte EVE (deel-)borstprothese bedraagt € 495,-. Het eerste consult en de scan is daarbij inbegrepen. Op elke borstprotheses kan een tepelkleuring worden aangebracht. De kosten hiervoor bedragen € 65,-.
LDe EVE borstprotheses worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wij hebben overeenkomsten met de meeste zorgverzekeraars in Nederland. Bekijk of jouw zorgverzekeraar hier bij staat.

Elke 2 jaar mag je een nieuwe op maat gemaakte borstprothese aanschaffen van de zorgverzekeraar. Dit is ook ons advies, omdat het litteken in de loop der jaren ook veranderd.

Een consult duurt ongeveer 45 minuten.  EVE Borstprotheses heeft diverse locaties in Nederland om een scan te maken.

Neem contact met ons op voor meer informatie en een afspraak.

Je hoeft alleen je bovenlichaam te ontbloten voor de 3D-scan.  Een blouse of trui is voldoende die je gemakkelijk uit kunt trekken.

Graag 1 à 2 passende bh’s in een lichte kleur meenemen (geen zwart of wit). en neem je eigen badjas of badhanddoek mee.

Als de scan is goedgekeurd, duurt het ongeveer 4 weken voordat de borstprothese klaar is. Wij nemen contact op voor een pasmoment.

EVE Borstprotheses maakt inderdaad ook deelprotheses.

Bekijk de voorbeelden

Bij een dubbele amputatie is het goed mogelijk om twee borstprotheses te maken. EVE Borstprotheses reconstrueert in samenspraak de gewenste borstomvang en tepelkleur. Daarbij kijken wij ook naar de overgebleven littekens en maken zo een borstprothese op maat.

De borstprotheses van EVE zijn de definitieve prothese die tot twee jaar gedragen kunnen worden. De tijdelijke prothese van het ziekenhuis is gemaakt van een soort watten, speciaal gemaakt om op de wond gedragen te worden. Deze prothese is niet bedoeld om langere tijd gedragen te worden.

Het is zeer goed mogelijk om met de EVE Borstprothese te zwemmen. Daarnaast zijn er voorbeelden van dames met bikini liggend op het strand. Bekijk ons blogartikel over zwemmen met een borstprothese.

De borstprotheses van EVE draag je gemakkelijk en fijn in je eigen lingerie. Je hoeft geen speciale prothese beha’s aan te schaffen. Het gaat er wel om dat je een goed passende bh hebt. Wellicht kan een mammacare specialist hierover adviseren. 

Door de juiste pasvorm (litteken) blijft de borstprothese goed op zijn plek zitten en wordt gedragen op de huid.

Sommige vrouwen vinden het prettig om dermatologische hechtspray te gebruiken. Deze hechtspray is te bestellen bij EVE Borstprotheses.

De maat van de borstprothese bepaal je niet zelf. De maat van de borstprothese wordt namelijk via een 3D-scanner opgemeten van de andere bestaande borst. dermatologische hechtspray te gebruiken. Deze hechtspray is te bestellen bij EVE Borstprotheses.

Als je je last hebt van oedeemvorming (vochtophoping) kan een EVE Borstprotheses helpen door middel van een tussentijdse borstprothese. Deze gaat oedeemvorming tegen en oefent een gelijkmatige druk uit op het geopereerde weefsel. Hierdoor wordt het vocht (lymfeoedeem) versneld afgevoerd en daardoor verloopt het herstel sneller.

De definitieve borstprothese kan gemiddeld tussen de 6 en 12 weken worden aangemeten. Afhankelijk van de wondgenezing, littekenvorming en de nabehandeling is dit lastig exact aan te geven. 

EVE Borstprothese werkt tegen overmatige transpiratie. Voor de vrouwen die veel last hebben van transpiratie, hebben we een speciale achterzijde ontwikkeld, die ook in het litteken past. Hierdoor zijn er gootjes waardoor het transpiratie weg loopt.

Voor optimaal comfort en vrouwelijkheid worden de borstprotheses gemaakt van silicone materiaal in een van de 14 huidskleuren naar keuze.

Een voorbeeld van de producten van EVE Borstprotheses

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.