Veelgestelde vragen

De EVE borstprothese wordt aangemeten door de mammacare adviseur in jouw regio. Deze adviseurs hebben afspraken met de verschillende (grote) zorgverzekeraars. De borstprotheses van EVE worden daarmee in de meeste gevallen 100% vergoed.

De EVE borstprothese is een prothese voor het dagelijks leven inclusief al je sportactiviteiten zoals zwemmen, wandelen en fietsen. De EVE sluit direct op je huid aan en neemt snel de lichaamswarmte over. En geeft daarmee het gevoel dat zij bij je hoort. 

De kosten van een op maat gemaakte EVE (deel-)borstprothese bedraagt € 495,-. Het eerste consult en de scan is daarbij inbegrepen. Op elke borstprothese kan een tepelkleuring worden aangebracht. De kosten hiervoor bedragen € 65,-.

Per 1 oktober 2023 voeren wij helaas een prijsverhoging door. De EVE wordt dan € 575,- en de  tepelkleuring € 75,-.

Wij van EVE zijn alleen fabrikant en leveren rechtstreeks aan SEMH gecertificeerde mammacare adviseurs (zie locaties). Zij hebben overeenkomsten met alle zorgverzekeraars. Ondanks de juiste verwijzing en noodzaak voor maatwerk, keurt helaas niet elke verzekeraar dit goed. De Mammacare adviseur helpt je bij de aanvraag. Zie onze pagina over de zorgverzekeraars.

Elke 2 jaar mag je een nieuwe op maat gemaakte borstprothese aanschaffen van de zorgverzekeraar (behalve Zorg En Zekerheid).

Ons advies is in ieder geval de check te doen elke twee jaar omdat het litteken in de loop der jaren kan veranderen. 

Als eerste maak je een afspraak via deze website. Binnen 2 werkdagen ontvang je een antwoord. Dan word een Mammacare adviseur aan je toegewezen. Zij neemt contact met je op en de afspraak volgt dan snel. 

Een consult en het maken van een scan duurt 30 tot 60 minuten. Een en ander is afhankelijk of je de juiste BH voering hebt. Dit is belangrijk dat hier goed naar gekeken wordt voor het uiteindelijke resultaat van je prothese(s).

Weet dat met een zwarte BH niet gescand kan worden. De Mammacare adviseur heeft natuurlijk altijd een juiste BH voor jou.

Ook een verwijzing van jouw behandelaar of mammacare verpleegkundige is voor het scannen niet nodig. Deze hebben we pas nodig als de EVE wordt aangevraagd. 

Ben jij akkoord met ons voorstel, de zorgverzekeraar keurt goed dan wel de factuur is voldaan, start EVE met de productie. Het productieproces duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

Is je EVE klaar, dan neemt jouw mammacare adviseur contact op voor de  passing en levering. 

EVE Borstprotheses maakt inderdaad ook deelprotheses. Je EVE wordt aangepast op je littekengebied en aanwezig borstweefsel. 

Bekijk de voorbeelden

Jazeker, EVE maakt dubbele protheses.  

Bij de levering van jouw EVE wordt een instructiekaart meegeleverd zodat je kunt nalezen wat je moet doen om de EVE in de beste conditie te houden. 

Het advies van zachte zeep (PH-neutraal dan wel anti-bacterieel) is voornamelijk om allergische reactie te voorkomen. Door eventueel achtergebleven zeepresten na het wassen van je EVE. 

Je kunt talkpoeder dien je gebruiken voor het behoudt van de siliconen, waar de EVE van is gemaakt. 

Het materiaal waar de EVE van is gemaakt is siliconen. Gelukkig komt het niet vaak voor, meestal betreft het een allergie voor rubber en/of latex. Om allergie zo veel mogelijk uit te sluiten krijg je bij het consult met je mammacare adviseur altijd een proefstukje mee. Ons advies is om dit stukje een aantal dagen op de huid te dragen. 

Nee dat is niet nodig. Het belangrijkste is dat het littekengebied goed in beeld is. Vrouwen met een dubbele amputatie vragen ook wel of zij vooraf een scan moeten laten maken voor de amputatie. Nee, dat is niet nodig. is er bij jou spraken van explantatie van je inwendige borstprothese en je bent blij met de huidige vorm, dan kan je vooraf een scan laten maken. Natuurlijk moet naderhand altijd wel een scan worden gemaakt van het litekengebied. 

De tijdelijke prothese van het ziekenhuis is een soort wattenkussentje dat je zelf kan bijvullen. Dit is speciaal een postoperatieve prothese, deze prothese is niet bedoeld om langere tijd gedragen te worden. De EVE is een definitieve prothese. 

Het is zeer goed mogelijk om met de EVE Borstprothese te zwemmen en naar de sauna te gaan. Onze borstprotheses kunnen tot 200 graden en zijn waterdicht. Je kan niet zonder bovenstukje. Er zijn voorbeelden van dames met bikini liggend op het strand.

Voor de borstprotheses van EVE heb je geen protheselingerie nodig. De prothese sluit immers rechtstreeks aan op je huid en zij werkt niet in een prothesezakje. Van belang is dat je een goedzittende BH hebt, waar je natuurlijke borst mooi inpast. Niet te groot, niet te klein en daar helpt jouw mammacare adviseur je graag bij.

Je draagt jouw EVE direct op de huid. De achterkant sluit nauwkeurig aan op je littekengebied. Je kunt de EVE dragen in een goedzittende: BH, bralette, corrigerend hemdje, badpak, bikini en bandana. Door de juiste pasvorm (litteken) blijft de borstprothese goed op zijn plek zitten en wordt gedragen op de huid.

Sommige vrouwen vinden het prettig om dermatologische hechtspray te gebruiken. Deze hechtspray is te bestellen bij EVE Borstprotheses.

Nee, de EVE is geen plakprothese. Het unieke van de EVE is dat zij nauw aansluit op het littekengebied en een gespiegelde kopie is van je andere borst (bij enkelzijdige amputatie). 

Sommige vrouwen vinden het prettig om hechtmiddel of huidlijm voor gebruiken. Maar de EVE is niet bedoeld om zonder ondersteuning te dragen. Je mammacare adviseur kan je hierover vertellen. 

De maat van de borstprothese bepaal je niet zelf. De maat van de borstprothese wordt namelijk via een 3D-scanner opgemeten van de hand van je natuurlijke borst.

Bij een dubbele prothese worden je lichaamsmaten opgemeten, jouw wensen geïnventariseerd en vertalen we dit naar de juiste maatvoering. 

Als je last hebt van oedeemvorming (vochtophoping) kan een EVE ondersteunen bij de behandeling.

Door de directe aansluiting op het littekenweefsel en de vorm van de prothese, geeft de EVE een gelijkmatige compressie. Dit helpt bij het voorkomen van oedeemvorming en ondersteunt de versnelde afvoering van het lymfeoedeem. 

De definitieve borstprothese kan gemiddeld tussen de 6 en 12 weken worden aangemeten. Afhankelijk van de wondgenezing, littekenvorming en de nabehandeling is dit lastig exact aan te geven. Vertrouw ook op je eigen oordeel en bespreek dit met je mammacare verpleegkundige. 

EVE Borstprothese wordt over het algemeen als minder warm ervaren dan de standaardprotheses. Voor de vrouwen die veel last hebben van transpiratie, hebben we een speciale achterzijde ontwikkeld.

Voor optimaal comfort en vrouwelijkheid worden de borstprotheses gemaakt van silicone materiaal in een van de 14 huidskleuren naar keuze.

Om naar een mammacare adviseur te gaan heb je geen verwijzing nodig.

Voor de vergoedingsaanvraag richting de zorgverzekeraars heb je een verwijzing nodig van je behandelaar/ mammacare verpleegkundige. Ben je nu niet meer onder behandeling bij oncoloog, mammacare verpleegkundige om mammapoli, kan je ook via je huisarts, huid- oedeemtherapeut, fysiotherapeut de verwijzing vragen. 

De mammacare adviseur helpt je graag. 

De aanvraag doet de mammacare adviseur. Zij heeft daarbij nodig:

1. Jouw verwijzing door de behandelaar
2. De offerte van EVE 
3. Motivatie van mammacare adviseur wat de reden is dat EVE voor jouw het meest adequate hulpmiddel is. 

Mijn vraag staat er niet tussen

De bovenstaande vragen geven uiteraard niet op alle vragen een antwoord. Als je een vraag of opmerking hebt, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kunt je vraag telefonisch stellen of via het contactformulier op de contactpagina.

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.