Bianca over haar borstamputatie en over de kennismaking met EVE

In mei 2017 voelde ik rechts onder mijn arm een knobbeltje. Al de volgende dag zat ik bij de huisarts, die me voor de zekerheid doorstuurde naar het ziekenhuis. Daar is een mammografie gemaakt en meteen een biopsie. Ik had twee verschillende typen tumoren, allebei kwaadaardig. In dezelfde borst zaten verdachte plekken, dit waren hormonale gezwellen.

Borstamputatie

Voor het behandelen van de borsttumor kon ik worden geopereerd met het behoud van mijn borst. Maar ik wilde alle risico’s vermijden, omdat er zoveel verdachte plekken in de borst zaten. Daarom heb ik na overleg met de arts besloten om de borst te laten amputeren. Ik vond het geen moeilijke beslissing. Als iets duidelijk is, dan ben ik ook radicaal in mijn keuzes.

In juli is mijn borst verwijderd. Daarna ging het behandeltraject verder, want verwijdering alleen was niet genoeg: de tumor was hormonaal en er was kans op micro-uitzaaiing. De maand erop werd ik 16 keer bestraald. Vervolgens heb ik nog 6 chemokuren ondergaan. Ook werd mij verteld dat ik hierna nog 5 à 7 jaar aromataseremmers moest gaan slikken. Dit zijn antihormonale pillen. Ik was opgelucht dat mijn borst was geamputeerd maar erg emotioneel was ik eigenlijk niet. Ik voelde mij alleen blij dat het achter de rug was.

Bij de mammacare werd mij verteld welke opties er zijn voor borstprotheses. Na het opmeten van mijn borst heb ik gekozen voor een standaard borstprothese maar vond deze wel zwaar. Op dat moment was ik blij met die prothese, want ik had weer twee soortgelijke borsten. Ik wist toen nog niets van de speciaal op maat gemaakte borstprotheses van EVE.

Banner EVE Borstprotheses dame met borstprothese
Ik voelde mij alleen blij dat het achter de rug was
Bianca

Kennismaking met EVE

Op een zaterdag las ik in het Noordhollands Dagblad over EVE Borstprotheses. Dit wekte mijn interesse. Ik ben toen gaan googelen naar de website, heb de ervaringen gelezen en foto’s bekeken. Ik vond het heel fijn dat je bij EVE altijd terecht kunt voor een vrijblijvend consult en kunt bekijken of dit product bij je past. Dus heb ik EVE gebeld en een afspraak gemaakt bij Hermine. Er ging een wereld voor me open. De 3D-printers, de unieke tepel kleuringen, het materiaal: ik vond het allemaal even mooi.

Borstprotheses overzicht van de EVE
EVE Borstprotheses dubbele borstprothese

Perfecte kopie

Dat met een 3D-scan een perfecte kopie van mijn borst kan worden gemaakt, vind ik prachtig. Toen ik voor de spiegel stond, voelde het alsof ik een stukje van mijn eigen lichaam terug had gekregen en werd ik toch emotioneel.

De prothese van EVE is zoveel beter en mooier. Met de standaard prothese kon ik bijvoorbeeld niet makkelijk zwemmen. Ik moest mijn prothese dan verwisselen voor een andere, doorzichtige prothese. Ook zat ik constant te kijken of die wel goed bleef zitten en niet te veel opviel in mijn zwemkleding. Bij de prothese van EVE heb ik daar geen last van.

Weinig vrouwen weten van EVE

Jammer dat zo weinig mensen EVE kennen. Bij ziekenhuizen, mammacares en winkels die borstprothese bh’s verkopen wordt te weinig verteld over een prothese van EVE als manier om je borst te reconstrueren. Ik hoop dat dat verandert. En dat alle verzekeraars dit product onder hun verzekering laten vallen, zodat meer vrouwen zo’n mooie prothese kunnen krijgen!

Bronnen en links

EVE Borstprotheses bedankt Bianca voor haar verhaal en medewerking.

Lees ook onze andere (blog)artikelen...

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.