Een leven vrij van rugpijn: Het verhaal van Ria en haar EVE Borstprothese

Ria’s reis met de EVE Borstprothese begon twee jaar geleden, na een decennium van pijnklachten met verschillende standaard protheses. Haar verhaal is er één van vastberadenheid, keuzes en uiteindelijke verlichting van rugpijn. In dit interview vertelt Ria over haar ervaringen en waarom EVE voor haar de perfecte oplossing is.

Het begin van de reis: Borstkanker en Amputatie

Twaalf jaar geleden werd Ria geconfronteerd met de harde realiteit van borstkanker. Resoluut koos ze voor een borstamputatie, zonder de wens voor reconstructie. “Een reconstructie was voor mij geen optie,” zegt Ria terwijl ze terugkijkt op die tijd. Ze is tevreden met haar keuze en ziet, ondanks dat ze een borst mist, een keurig litteken.

EVE Borstprotheses blogartikel met Ria
Met de EVE zijn al mijn klachten weg. Ik doe alles, werken, zwemmen en fietsen
Ria

De strijd met standaard protheses

Na de amputatie begon Ria met standaard borstprotheses, waar ze al snel problemen meer ondervond. “De prothese schoof iedere keer weg,” herinnert ze zich. Ze probeerde verschillende protheses, waaronder zwaardere varianten en plakprotheses, maar niets bood de gewenste oplossing. De klachten aan haar rug werden steeds erger, ondanks de inspanningen van de mammacare adviseur om met grotere maten en andere methoden te experimenteren.

De ontdekking van EVE

Het was tijdens haar zoektocht op internet dat Ria EVE tegenkwam. Hoewel ze niet onmiddellijk actie ondernam, bleef de gedachte aan EVE terugkeren. Uiteindelijk maakte ze een afspraak en begon ze met het dragen van de EVE Borstprothese. “Groot voordeel van EVE is het gewicht, de helft van de standaard prothese, en hij blijft mooi op de borst zitten,” deelt Ria.

Terugkeer naar het normale leven

Met de EVE verminderden haar klachten langzaam maar zeker. Het lichtere gewicht en de betere aansluiting aan haar borst maakten een wereld van verschil. “Met de EVE zijn al mijn klachten weg. Ik doe alles, werken, zwemmen en fietsen,” zegt Ria opgelucht.

De uitdaging van vergoeding en toekomstplannen

Hoewel EVE destijds moeilijk vergoed werd door haar verzekeraar, heeft dat Ria niet weerhouden om voor EVE te kiezen. Ze erkent de gevoeligheid van het traject voor anderen en benadrukt dat iedereen moet kiezen waar ze zich goed bij voelt. “Maar ik ben in ieder geval heel erg blij met mijn EVE,” voegt ze eraan toe.
Met de recent voltooide scan voor haar tweede prothese kijkt Ria hoopvol naar wat de toekomst brengt. Ze is nog steeds gezond en koestert daarnaast het pijnvrije bestaan dat EVE haar heeft gegeven.

Bronnen en links

EVE Borstprothese bedankt Ria voor haar bijdrage aan dit artikel.

Lees ook onze andere (blog)artikelen...

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.