De zorgverzekeraars en SEMH gecertificeerd

Wij hebben afspraken met verschillende zorgverzekeraars en zijn druk bezig om bij alle zorgverzekeraars ons prachtige product 100% vergoed te krijgen. Daarnaast voldoen wij aan de hoge eisen van levering van medische hulpmiddelen en zijn wij sinds 2021 SEMH gecertificeerd.

Zorgverzekeraars en 100% vergoeding

Een 100% vergoeding is afhankelijk van verschillende onderdelen, zoals: je eigen polis, of er sprake is van een overeenkomst of afspraak tussen EVE Borstprotheses en de betreffende zorgverzekeraar, motivatie van de mammacare verpleegkundige en/of de behandelend arts en het gevolgde “stepped care beleid.

Neem daarom altijd eerst contact op met je zorgverzekeraar om te horen wat jouw mogelijkheden zijn. Wat houdt een “stepped care” beleid in; de patiënt wordt niet zwaarder behandeld dan strikt noodzakelijk is.

De zorgverzekeraar gaat bij uitwendige borstprotheses dan altijd uit van: standaard, mits. Wanneer kan je in aanmerking komen voor een vergoeding van een op maat prothese?  Als een standaard prothese niet voldoet door bijvoorbeeld:

  • Gewicht, te zwaar
  • Slechte aansluiting tgv je litteken (hobbels, bobbels, deuken en plooien)
  • Geen aansluiting bij deelprothese
  • Spier- en huidirritatie doordat er geen / onvoldoende aansluiting is
  • Pijnklachten en oedeemvorming
 

De reden voor een borstprothese op maat zal altijd duidelijk geformuleerd moeten worden en de zorgverzekeraar, medisch adviseur / hulpmiddelen specialist, neemt de beslissing. De aanvraag is eenmalig en voor altijd geldig.

Hoe ondersteunt EVE Borstprotheses bij de aanvraag?

De zorgverzekeraars waar wij een overeenkomst of afspraak mee hebben zorgen wij voor de aanvraag. Afhankelijk van de uitkomst kun je dan overgaan tot opdracht en zullen wij achteraf de borstprothese bij de zorgverzekeraar declareren. 

Mocht er geen sprake zijn van 100% vergoeding, betaal je ons na het voorstel en voorafgaand aan de productie het volledige prothese bedrag. De factuur kan je bij je zorgverzekeraar indienen voor een deel van de vergoeding. Overigens brengen wij geen kosten in rekening wanneer u na ons voorstel toch beslist niet verder met EVE Borstprotheses in zee te gaan. 

 

EVE Borstprotheses is SEMH gecertificeerd

EVE Borstprotheses is sinds maart 2021 SEMH gecertificeerd en daar zijn wij trots op. Een voorwaarden om vergoeding vanuit de zorgverzekeraar te kunnen krijgen is deze certificering.  EVE Borstprotheses voldoet aan de hoge eisen voor de levering van medische hulpmiddelen.

Op het erkenningsschema van de SEMH vind je ons onder gecertificeerde bedrijven met een EBS-erkenning. Dus niet onder de MMC erkenning, aangezien dit alleen standaardwerk betreft. 

EVE heeft ook een ABG-code te weten; 76091101. Dit is terug te vinden in het VEKTIS register. 

 

SEMH gecertificeerd en erkend leverancier Eve Borstprotheses

Wij hebben afspraken met de volgende zorgverzekeraars: