Hoe wordt de EVE Borstprothese vergoed

De zorgverzekeraars

De EVE borstprothese wordt aangemeten door de mammacare adviseur in jouw regio. Deze adviseurs hebben afspraken met de verschillende (grote) zorgverzekeraars. De borstprotheses van EVE worden daarmee in de meeste gevallen 100% vergoed.

Hoe werkt vergoeding van een borstprothese?

Een 100% vergoeding is afhankelijk van verschillende onderdelen, zoals je eigen polis, het contract tussen de mammacare adviseur en de desbetreffende zorgverzekeraar, motivatie van de mammacare verpleegkundige en/of de behandelend arts en het gevolgde ‘stepped care beleid’. Dit houdt in dat de patiënt niet zwaarder behandeld wordt dan noodzakelijk is. Ons advies is dan ook contact op te nemen met jouw dichtstbijzijnde adviseur om te horen wat jouw mogelijkheden zijn.

Omdat de contracten voor vergoeding via de mammacare adviseurs lopen, zie je EVE Borstprotheses niet op de lijst staan bij jouw zorgverzekeraar. Dit komt omdat wij leverancier zijn, voor de mammacare adviseuses waar EVE mee samenwerkt. Kijk hier voor de mammacare adviseur in jouw regio.

EVE Borstprotheses illustratie

Wanneer kan je in aanmerking komen voor een vergoeding van een op maat prothese?

De zorgverzekeraar gaat bij uitwendige borstprotheses altijd uit van: standaard, mits. Het kan namelijk zijn dat een standaard prothese niet voldoet door bijvoorbeeld:

  • Gewicht (zij is te zwaar)
  • Slechte aansluiting op je litteken (hobbels, bobbels, deuken en plooien)
  • Geen aansluiting bij een deelprothese
    Spier- en huidirritatie doordat er geen/onvoldoende aansluiting is
  • Pijnklachten en oedeemvorming


De reden voor een borstprothese op maat dient altijd duidelijk geformuleerd te worden. De zorgverzekeraar, medisch adviseur / hulpmiddelen specialist neemt de beslissing.

EVE Borstprotheses achterkant van borstprothese

Hoe word jij ondersteund bij de aanvraag voor jouw borstprothese?

Als er tussen jouw zorgverzekeraar en de mammacare adviseur afspraken zijn, dan zorgt de adviseur voor de aanvraag. Jij hoeft verder niets te doen. Afhankelijk van de goedkeuring kun je vervolgens kiezen of je de EVE definitief laat maken. Na goedkeuring van de zorgverzekeraar wordt de productie gestart. De borstprothese wordt aansluitend bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.

Mocht er geen sprake zijn van 100% dan betaal je na het voorstel en voorafgaand aan de productie het volledige prothese bedrag. De factuur kan je bij je zorgverzekeraar indienen voor een deel van de vergoeding. Overigens worden er geen kosten in rekening gebracht wanneer je na het voorstel toch beslist niet voor de EVE Borstprothese te kiezen.

De EVE Borstprotheses hebben het CE keurmerk

Een voorbeeld van de producten van EVE Borstprotheses

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.