Door de redactie

De vier soorten borstprotheses van EVE

EVE Borstprotheses heeft vier soorten borstprotheses. Naast onze standaard natura prothese, ook andere op maat gemaakte protheses. In dit artikel lees je meer over deze soorten borstprotheses; wat de verschillen zijn en wat elke, op maat gemaakte, prothese jou biedt.

De achterkant van de EVE Borstprotheses

Vier basis borstprotheses

Bij EVE onderscheiden wij de borstprotheses in vier basis protheses en daarnaast is er de keuze voor een toevoeging (tegen transpiratie of oedeem). Verder biedt EVE ook op maat gemaakte deelprotheses en dubbele borstprotheses aan.

Onze standaard borstprotheses is een prothese, waarbij de borst  gespiegeld wordt op basis van de overgebleven borst. Niet alleen de borstvorm en grootte is hierdoor een zeer nauwkeurige match met jouw lichaam, maar juist de binnenzijde sluit naadloos aan op de vorm van de overgebleven borst en litteken(s).

 

 

 

2. Prothese BH onderkant

Bij deze prothese wordt de prothese gelift in de bh. De prothese wordt vanaf de hoogte van de bh-rand geplaatst. Zo wordt het volume behouden.

3. Prothese BH bovenkant

Bij deze prothese valt de bovenkant van de prothese binnen de bh. Je ziet de prothese niet zitten, want de prothese komt niet voorbij de bh-cup.

4. Deel- en dubbele protheses

Deelprothese
Voor vrouwen die borstsparende operatie hebben ondergaan, bieden wij deelprotheses aan. Met een deelprothese kunnen oneffenheden of maatverschillen worden gecorrigeerd. Een deelprothese zorgt na een borstsparende operatie voor een opvulling.

Dubbele prothese
Voor vrouwen waarbij beide borsten zijn geamputeerd, bieden wij dubbele protheses aan. Als de borsten nog aanwezig zijn, worden de borsten gescand door middel van een 3D-scanner. Als beide borsten al zijn geamputeerd, worden er borstprotheses ontworpen naar jouw wens. Er wordt een 3D- scan gemaakt, zodat ook de dubbele protheses zo nauwkeurig mogelijk aansluiten op jouw lichaam.

De onderbuste omtrek, borstwijdte (oksel – oksel), buikomtrek, hoogte navel en borstomtrek worden opgemeten. De twee belangrijkste maten zijn de onderbuste omtrek en de borstomtrek. Er wordt namelijk vanuit deze twee omtrekken de gewenste cupmaat berekend. Vanuit een basismodel worden de borstprotheses ontworpen. Daarna worden borstprotheses passend gemaakt voor het lichaam.

Oedeemvorming
De EVE Borstprothese is op maat gemaakt, dus oefent deze een gelijkmatige druk uit op het geopereerde weefsel. Hierdoor wordt het vocht (lymfeoedeem) versneld afgevoerd, waardoor het herstel sneller verloopt. Er wordt een speciale specifieke vorm ontworpen om de vochtophoping tegen te gaan. Lees ons artikel over “Oedeemvorming” voor meer informatie.

Bronnen en links

Lees ook onze andere (blog)artikelen...

Een voorbeeld van de producten van EVE Borstprotheses

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.