Het verhaal van Eve

Eve staat vol in het leven. Ze is getroffen door borstkanker en heeft een ellendige periode achter de rug. Dat was ziekenhuis in, ziekenhuis uit… Gelukkig gaat het de laatste tijd weer wat beter. De pijn is minder. Voor EVE is de wereld ingrijpend veranderd. En ze wil er weer volop deel van uitmaken!

Wie is Eve?

Voor EVE betekent dat: weer naar buiten, wandelen, fietsen en misschien ook hardlopen en zwemmen…Op vakantie gaan, alleen, met partner of met het gezin. Een dagje naar het strand. Naar buiten in je mooie kleren. Je weer lekker voelen en blij zijn met je lijf.

Een borstprothese kan je helpen je leven weer op te pakken. Beweeg je vrij en voel de blijdschap dat je weer kunt doen wat je wilt!

Eve Borstprotheses_wie is Eve

Visie van Eve Borstprotheses

EVE borstprotheses wil bijdragen aan een beter leven van vrouwen die een borstamputatie moesten ondergaan. Als je na je operatie kiest voor een prothese, wil je geen standaardproduct, maar een product dat zoveel mogelijk lijkt op je eigen borst, zacht aanvoelt en goed blijft zitten. En dat is precies wat een EVE borstprothese jou biedt!

Onze visie

Wij vinden dat iedere vrouw die een borstprothese wil dragen, een product op maat verdient. Een prothese die tot op de tiende millimeter een exacte kopie is van de andere borst en aan de binnenzijde perfect aansluit op het litteken. 

 
Eve Borstprotheses_image wie is EVE

Norman van Beek

Norman van Beek is de oprichter van EVE Borstprotheses en ervaringsdeskundige. Want ook hij moest een borst missen. Dat komt niet zo vaak voor. Van alle ruim 17.000 Nederlanders die de diagnose borstkanker in 2019 kregen, was slechts 144 man.

“Begin 2017 ontdekte ik een bultje in mijn linkerborst. Uiteindelijk zijn er vier tumoren verwijderd en is mijn hele linkerborst, in juni 2017, geamputeerd. Ik heb een litteken van mijn middenrif tot aan mijn oksel. Dat is wel fors ja. Helaas heelde de wond slecht.

Mijn geluk was dat ik al bezig was met 3D-scannen en 3D-printen. Hierdoor kwam ik op een idee. Ik heb een 3D-scan van het litteken gemaakt en een gespiegelde mal (contramal) van mijn rechterborst gemaakt. Op grond daarvan heb ik van siliconen mijn linkerborst nagemaakt. Deze eerste prothese heb ik op de wond geplaatst en door de juiste tegendruk heelde mijn wond goed en snel. Mijn oncoloog stond versteld en zei dat ik hier wat mee moest doen. Zo is in 2018 Eve Borstprotheses ontstaan. 

Samen met Raymond Oomen, die is gespecialiseerd in 3D-design en -techniek, ben ik verdergegaan met het ontwikkelen van borstprotheses. Dat was een intensief proces. Wat precies het ideale gewicht en de gewenste hardheid is, verschilt per vrouw en per leeftijd. Ook moesten we nadenken wat er gebeurt als je je borst stoot.

Na drie jaar testen en aanpassen is het product af. Het fijne van de protheses die we nu maken, is dat ze van prettig, zacht materiaal zijn en mooi aansluiten op de huid”.

Het team

Eve Borstprotheses_Norman van Beek Eigenaar Eve Borstprotheses

Norman van Beek
Eigenaar

Eve Borstprotheses_Hermine Schuringa

Hermine Schuringa
verpleegkundige

Eve Borstprotheses_Raymond Oomen

Raymond Oomen
3D-specialist

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.