De veelgestelde vragen aan EVE Borstprotheses

Een borstprothese roept een hoop vragen op en wij geven je graag de antwoorden in een persoonlijk gesprek!

Onze veelgestelde vragen

EVE borstprotheses is voor het dagelijks leven inclusief al je sportactiviteiten, ook om te zwemmen.

Één prothese voor alles. Als je wilt, kun je er zelfs mee slapen.  De prothese is makkelijk schoon te maken: één keer per dag even afspoelen en droog maken met een doek. Klaar!

De kosten van een op maat gemaakte EVE (deel-)borstprothese bedraagt 495,-. Het eerste consult en de scan zijn gratis. Daarna bepaal je pas of je de prothese wilt. Op onze borstprotheses kan ook tepel kleuring worden aangebracht. De tepel kleuring bedraagt 65,-. 

De EVE borstprotheses worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wij hebben overeenkomsten met de meeste zorgverzekeraars in Nederland.

  • Bij Achmea, onder dit label vallen:

Zilveren Kruis, Interpolis, Prolife, FBTO en De Friesland.

  • Bij ONVZ, onder dit label vallen:

PNOzorg, VvAA en jaaah. 

  • Bij DSW, onder dit label vallen:

stad holland, Twente zorgverzekeraar.

  • Bij Zorg en Zekerheid, onder dit label vallen: 

Zorg en Zekerheid en AZVZ.

  • Bij ASR, onder dit label vallen:

Ditzo en de Amersfoortse

Elke 2 jaar mag je een nieuwe op maat gemaakte borstprothese aanschaffen van de zorgverzekeraar. Dit is ook ons advies, omdat het litteken in de loop der jaren ook veranderd.

Wij werken op afspraak! Als je te vroeg bent, kan je even plaats nemen in lunchroom SMAAK. Alles wordt nogmaals doorgesproken onder het genot van een kopje thee of koffie. Daarna wordt in de praktijk een 3D-scan van het bovenlichaam gemaakt. Dit bezoek aan de praktijk duurt ongeveer 30 minuten. Binnen 5 werkdagen ontvang je een digitaal voorstel.

Je hoeft alleen je bovenlichaam te ontbloten voor de 3D-scan, dus trek een blouse of truitje aan wat je makkelijk uit kan doen. 

Graag 1 à 2 passende bh’s in een lichte kleur meenemen (geen zwart of wit). Vanwege COVID-19 graag een eigen badjas of badhanddoek meenemen.

Als de scan is goedgekeurd, duurt het 4 weken voordat de borstprothese klaar is. De afspraak voor de passessie wordt gemaakt, zodra de prothese klaar is.

Binnen 5 werkdagen wordt er een afspraak voor je ingepland voor de scan. Je kan ons ook even bellen voor het maken van een afspraak.

Ja, EVE maakt ook deelprotheses. De deelprotheses hebben dezelfde prijs als de gehele protheses, omdat het productieproces hetzelfde is en het volume niet de prijs bepaald.

In dit geval is het noodzakelijk twee keer een scan te maken. De eerste scan van als de borsten er nog zijn, zodat er een nauwkeurige kopie van de borsten kan worden gemaakt. Wanneer de borsten zijn verwijderd, moet er nog een scan komen om te zorgen dat de borsten perfect op de littekens passen. Mochten beide borsten al zijn verwijderd, dan is er de optie om vanuit onze database een passende prothese te modelleren / ontwerpen.

De borstprothese van EVE is de definitieve prothese die tot twee jaar gedragen kan worden. De tijdelijke prothese van het ziekenhuis is gemaakt van een soort watten, speciaal gemaakt om op de wond gedragen te worden. Deze prothese is niet bedoeld om langere tijd gedragen te worden.

Ja, met een EVE Borstprothese kan je zwemmen. Je hebt geen zwemprothese nodig.

Je kunt de borstprotheses van EVE dragen in je eigen lingerie, dus je hoeft geen speciale prothese beha’s aan te schaffen. Het gaat er vooral om, dat je een goed passende bh hebt.

Door de juiste pasvorm, blijft de prothese goed op zijn plek zitten zonder enige dermatologische hechtspray. Er zijn vrouwen die toch graag een hechtspray gebruiken als toevoeging. De hechtspray is te bestellen bij ons in de praktijk. 

De maat van de borstprothese bepaal je niet zelf. De maat van de borstprothese wordt namelijk via een 3D-scan opgemeten. Deze scan is door de 20 camera’s zeer nauwkeurig. Daardoor zijn de borstvorm en grootte van de prothese een zeer nauwkeurige match met jouw lichaam.

De definitieve prothese wordt na ongeveer 6 weken tot 13 weken aangemeten, afhankelijk van de wondgenezing en de nabehandeling. Neem contact op om jouw situatie te bespreken

Op basis van een speciaal ontwikkelde 3D-scan met 20 camera’s zijn EVE’s Borstprotheses een zeer nauwkeurig gespiegelde kopie van jouw eigen borst. De vorm van de borst en de grootte van de prothese zijn daardoor een zeer nauwkeurige match met jouw lichaam. Bovendien sluit ook de binnenzijde naadloos aan op de vorm van de overgebleven borst en litteken(s).

Voor optimaal comfort en vrouwelijkheid worden de borstprotheses gemaakt van silicone materiaal in een van de 14 huidskleuren naar keuze. 

Ja. Als je je last hebt van oedeemvorming (vochtophoping), kunnen wij hierbij ook helpen door middel van een tussentijdse borstprothese, die oedeemvorming tegen gaat. De EVE borstprothese is op maat gemaakt, dus oefent deze een gelijkmatige druk uit op het geopereerde weefsel. Hierdoor wordt het vocht (lymfeoedeem) versneld afgevoerd en daardoor verloopt het herstel sneller.

Ja, EVE Borstprothese werkt tegen overmatige transpiratie. Voor de vrouwen die veel last hebben van transpiratie, hebben we een speciale achterzijde ontwikkeld, die ook in het litteken past. Hierdoor zijn er gootjes waardoor het transpiratie weg loopt. 

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.