De veelgestelde vragen aan Eve Borstprotheses

Een borstprothese roept een hoop vragen op en wij geven je graag de antwoorden in een persoonlijk gesprek!

Onze veelgestelde vragen

Een prothese van EVE geeft je bewegingsvrijheid terug. Je kunt alles weer doen, zonder belemmeringen. Je kunt er zelfs mee zwemmen!

Als je wilt kun je ermee slapen, maar dat hoeft niet als je dat niet prettig vindt. De prothese is makkelijk schoon te maken: ’s ochtends even afspoelen en droogmaken met een doek. Klaar!

De kosten van een maat op gemaakte Eve (deel-)borstprothese bedraagt 495,-. Dit is inclusief consult, scan, passessie, levering en nazorg. Gelukkig heb je bij Eve borstprotheses geen hoge bijkomende kosten, zoals dure speciale prothese beha’s.

De Eve Borstprotheses worden vergoed in de basisverzekering. Dat betekent dat je een gedeeltelijke vergoeding van je zorgverzekeraar kunt krijgen.

Bij Achmea, onder dit label vallen:

De Friesland, Centraal beheer, Interpolis, FBTO, ProLife, ZieZO, Zilveren Kruis en Aon.

De Eve Borstprothese moet na ongeveer 2 jaar vervangen worden.

Je wordt ontvangen in lunchcafé SMAAK, die zich naast de studio bevindt. Alles wordt nogmaals doorgesproken met een kopje thee of koffie. Daarna wordt in de praktijk een foto gemaakt van het bovenlijf met de 20-delige camera. Dit bezoek aan de praktijk duurt 30 tot 40 minuten. Na 5 werkdagen ontvang je een voorstel.

Een bloesje of truitje dat je makkelijk uit kunt doen, je hoeft alleen je bovenlijf te ontbloten voor de scans. En graag 1 à 2 passende bh’s in een lichte kleur meenemen (geen zwart). Vanwege corona graag een eigen badjas of badhanddoek meenemen.

Als de scan is goedgekeurd, duurt het 15 werkdagen voor je de borstprothese in huis hebt.

Binnen 5 werkdagen wordt er een afspraak voor je ingepland voor de scan.

Ja, Eve maakt ook deelprotheses. De deelprotheses hebben dezelfde prijs als de gehele protheses, omdat je niet betaalt voor de gebruikte grondstoffen maar voor de techniek en het feit dat het handgemaakt is. Bij elke prothese vraagt dit dezelfde aandacht.

In dit geval is het noodzakelijk twee keer een scan te maken. De eerste scan van als de borsten er nog zijn, zodat er een nauwkeurige kopie kan worden gemaakt van de borsten. Wanneer de borsten verwijderd zijn, moet er nog een scan komen om te zorgen dat de borsten perfect op de littekens passen. Mochten beidde borsten al verwijderd zijn, dan is er de optie om vanuit onze database een passende prothese te modelleren.

De borstprothese van Eve is de definitieve prothese die tot twee jaar gedragen kan worden. De tijdelijke prothese van het ziekenhuis is gemaakt van een soort watten, speciaal gemaakt om op de wond gedragen te worden. Deze prothese is niet bedoeld om langere tijd gedragen te worden.

Voor de borstprothese zelf is dit geen probleem. Deze is waterafstotend.

Je kunt de borstprotheses van EVE dragen in je eigen lingerie, dus je hoeft geen speciale prothese beha’s aan te schaffen. Het gaat er vooral om, dat je een goed passende bh hebt.

Ja, je krijgt hiervoor een dermatologische hechtspray mee die aan te brengen is op de prothese en hiermee vast blijft zitten. Op den duur gebruiken de meeste vrouwen geen hechtspray meer, omdat de prothese door de goede pasvorm al op zijn plek blijft.

De maat van de borstprotheses wordt via een 3D-scan opgemeten. Deze scan is door de 20 camera’s zeer nauwkeurig. Daardoor zijn de borstvorm en grootte van de prothese een perfecte match met jouw lichaam en overgebleven borst.

Na gemiddeld drie maanden is de wond geheeld en mag de definitieve borstprothese worden gedragen.

Op basis van een speciaal ontwikkelde 3D-scan met 20 camera’s zijn EVE’s borstprotheses een zeer nauwkeurig gespiegelde kopie van jouw eigen borst. De vorm van de borst en de grootte van de prothese zijn daardoor een perfecte match met jouw lichaam. Bovendien sluit ook de binnenzijde naadloos aan op de vorm van de overgebleven borst en litteken(s).

Voor optimaal comfort en vrouwelijkheid worden de borstprotheses gemaakt van silicone materiaal in een van de 14 huidskleuren naar keuze. Op basis van innovatieve technologie zorgen wij voor een exacte borstkopie, van materiaal dat zo natuurlijk mogelijk voelt en oogt. Ook de binnenzijde is een perfecte fit bij jouw lichaam. Die wordt namelijk aangepast aan de vorm van de overgebleven borst en littekens.

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.