Professionals die luisteren naar jouw verhaal

Joke bleef optimistisch

Alhoewel er geen sprake was van de bekende symptomen voor borstkanker zoals een knobbeltje in de borst, kreeg Joke 15 jaar geleden pijn in haar rechterborst. Direct zocht ze contact met haar huisarts en diezelfde week werd een mammogram gemaakt. En die had een schokkende uitslag; ze had borstkanker in haar rechterborst en die moest geamputeerd worden. In een jaar tijd onderging ze maar liefst 18 chemokuren en 25 bestralingen. Toch bleef Joke optimistisch.

Na de amputatie, onderging Joke een borstreconstructie met een siliconen implantaat. Echter, zorgde een bacteriële infectie ervoor dat ze gedwongen werd er weer afscheid van te nemen. Een siliconen implantaat was dus niets voor haar en ging ze opzoek naar een externe borstprothese.

Echter, met volle borsten – cup H – was dit absoluut geen gemakkelijke klus. Conclusie, vele aanbieders, maar toch weinig keus. Joke bleef hoop houden dat de technieken zich verder zouden ontwikkelen, en er op een termijn een passende mogelijkheid zou komen. Uiteindelijk kwam ze op de website van EVE uit, waarna ze binnen enkele dagen al terecht kon voor een afspraak.

De ervaring met EVE

Joke was door haar nieuwe borstprothese niet meer afhankelijk van een lingerieverkoopster die enkel een verkooptraining op zak had. Het team van EVE is gericht op innovatie, heeft een medische achtergrond en kent het belang van het hebben van een goede en passende borstprothese. Waar de confectie protheses nog steeds worden geproduceerd als hoe dat 15 jaar geleden ook al gebeurde, zijn die van EVE echt op maat gemaakt. Het resultaat, een borstprothese die perfect aansloot bij haar lichaam.

Joke’s borstprothese voelt natuurlijk. Het is een kopie van haar linkerborst, qua vorm en draagcomfort. Een groot verschil met de ‘klomp siliconen in de vorm van een 3 hoek’ waartoe zij eerder gedwongen werd. Joke hoeft niet bang te zijn dat iemand een verschil ziet, merkt, of dat de prothese verschuift. Daarnaast is de omvang en het gewicht precies goed en beweegt het materiaal mee met haar lichaam. Nu is het alleen nog maar zaak om te zorgen dat de verzekering de borstprothese vast in het pakket opneemt.

Joke is blij dat ze per toeval op de website van EVE terecht is gekomen en hoopt dat meer vrouwen dezelfde keuze durven te maken en net zoals zij– zoals ze dat zelf mooi omschrijft – weer anoniem door het leven kunnen gaan. Ook vrouwen met een borstprothese hebben het recht om een eigen persoonlijke borstprothese te krijgen, want elke borst is uniek.

Bronnen en links

Lees ook onze andere (blog)artikelen...

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.