Opties voor na een borstamputatie

De borstreconstructie kan gelijktijdig gebeuren met uw borstamputatie of kan ingepland worden voor later. Als je niet kiest voor een borstreconstructie, of je wil dit pas later, dan kan je kiezen voor een uitwendige borstprothese. Meteen na de operatie krijg je dan een tijdelijke, lichte prothese in je bh. Je hebt dan even de tijd om een definitieve borstprothese aan te schaffen.

 

Deze tijdelijke prothese mag meteen na de operatie gedragen worden tot de wond genezen is. De prothese bestaat uit een voorgevormd stoffen hoesje met vulling van zachte watten. Het is dus een hele lichte prothese die je in je beha stopt.

Als je het in je kast hebt liggen, neem dan twee beha’s mee naar het ziekenhuis zonder beugel, met brede schouderbandjes, die hoog aansluit en de volledige borst omvat. Als je deze niet hebt liggen, schaf dan geen nieuwe aan. De bandagist en verpleegkundige kunnen beslissen dat je beha niet langer geschikt is na de operatie. Ze gaan dan samen met jou na welke beha het best past. De bandagist zal je eigen beha eventueel aanpassen en een elastisch hoesje aan de binnenzijde naaien zodat de prothese hierin kan.

EVE Borstprotheses voorbeelden van vrouwen met onze borstprotheses

Van een tijdelijk naar een definitieve borstprotheses

De tijdelijke prothese is niet gemaakt om voor altijd gedragen te worden. Hij is te licht en kan nek- en rugklachten veroorzaken. Als de wond goed genezen is, na ongeveer zes weken, kan je een definitieve borstprothese gaan dragen.

De definitieve borstprothese van Eve zijn gemaakt van siliconen en lijken zoveel mogelijk op de eigen borst. Onze protheses nemen de warmte van je lichaam over, zijn zacht en bestand tegen chloor, zeewater, zweet en zijn gemakkelijk te reinigen. Bij het kiezen van de definitieve borstprothese wordt er gekeken naar het gewicht en de vorm van de andere borst. Hiervoor maken wij gebruikt van onze eigen body scanner. Het apparaat maakt met 20 sensoren een exacte kopie van de borst en dit kunnen wij prachtig verwerken tot een silicone borstprothese. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bronnen en links

Lees ook onze andere (blog)artikelen...

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.