Norman van Beek is ervaringsdeskundige

Norman van Beek is de oprichter van EVE Borstprotheses en ervaringsdeskundige. Want ook hij moest een borst missen. Dat komt niet zo vaak voor. Van alle ruim 17.000 Nederlanders die de diagnose borstkanker in 2019 kregen, was slechts 144 man.

In 2017 ontdekte ik een knobbeltje

“Begin 2017 ontdekte ik een knobbeltje in mijn linkerborst. Uiteindelijk zijn er vier tumoren verwijderd en is mijn hele linkerborst, in juni 2017, geamputeerd. Ik heb een litteken van mijn middenrif tot aan mijn oksel. Dat is wel fors ja. Helaas heelde de wond slecht.

Mijn geluk was dat ik al bezig was met 3D-scannen en 3D-printen. Hierdoor kwam ik op een idee. Ik heb een 3D-scan van het litteken gemaakt en een gespiegelde mal (contramal) van mijn rechterborst gemaakt. Op grond daarvan heb ik van siliconen mijn linkerborst nagemaakt. Deze eerste prothese heb ik op de wond geplaatst en door de juiste tegendruk heelde mijn wond goed en snel. Mijn oncoloog stond versteld en zei dat ik hier wat mee moest doen. Zo is in 2018 EVE Borstprotheses ontstaan.

EVE Borstprotheses interview met Norman van Beek
Eigenaar EVE Borstprotheses
Begin 2017 ontdekte ik een knobbeltje in mijn linkerborst
Norman van Beek

De ontwikkeling van EVE Borstprotheses

Samen met Raymond Oomen, die is gespecialiseerd in 3D-design en -techniek, ben ik verdergegaan met het ontwikkelen van borstprotheses. Dat was een intensief proces. Wat precies het ideale gewicht en de gewenste hardheid is, verschilt per vrouw en per leeftijd. Ook moesten we nadenken wat er gebeurt als je je borst stoot.

Na drie jaar testen en aanpassen is het product af. Het fijne van de protheses die we nu maken, is dat ze van prettig, zacht materiaal zijn en mooi aansluiten op de huid”.

Bekijk de pagina over onze duurzame en innovatieve borstprotheses.

Eve Borstprotheses interview Norman van Beek
EVE Borstprotheses interview met Norman van Beek voor Quote

Bronnen en links

Lees ook onze andere (blog)artikelen...

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.