#Moordtieten, zijn mijn borstimplantaten tikkende tijdbommen?

#Moordtieten, is een hashtag die de wereld een paar dagen geleden in is geblazen en inmiddels al duizenden keren op social media voorbij is gekomen. Begin juni 2021 werd de gelijknamige documentaire gelanceerd gebaseerd op het verhaal van Dionne Slagter. Een borstvergroting zou voor haar geluk moeten zorgen, maar eindigde in een interne strijd.

Moordtieten

Dionne liet acht jaar geleden haar borsten vergroten en hiermee dacht de lasten die ze droeg zoals jaren van pesterijen en anorexia achter zich te kunnen laten. Na enkele jaren krijgt ze last van vage klachten. Zit ze gewoon niet zo lekker in haar vel, of komt het door haar borstvergroting? De onduidelijkheid wint het van de angst en ze gaat op onderzoek uit “Zijn mijn borstimplantaten tikkende tijdbommen?”. Een emotionele en impactvolle documentaire voor iedereen met borstimplantaten, of de overweging om deze te nemen.

EVE Borstprotheses over de documentaire Moordtieten
Ik had last van vage klachten, maar dat zal vast niet door mijn borsten komen…
Dionne Slagter

Diverse vrouwen geïnterviewd

Tijdens de documentaire worden diverse vrouwen geïnterviewd die Dionne’s ervaringen beamen en klachten ondervonden. Ook zij waren er niet zeker van dat de implantaten de oorzaak waren. Toch komt het merendeel van de klachten overeen; vergeetachtigheid, concentratieproblemen, angstaanvallen, depressie, moeheid, jeuk aan de hoofdhuid, of zelfs haaruitval. Stuk voor stuk symptomen van Breast Implant Illness (BII), een term die door vrouwen met borstimplantaten in het leven is geroepen en een diagnose die zij bij zichzelf vaststellen. Ondanks dat het geen officiële medische diagnose is, zien we het vaak voorbij komen op social media. Er zijn diverse groepen opgericht waarin leden steun bij elkaar kunnen vinden, waarvan de grootste inmiddels meer dan 50.000 leden heeft.

 

EVE Borstprotheses moordtieten Dionne Slagter

Sommige klachten zijn onomkeerbaar

Ook schakelt Dionne de hulp in van medische professionals om antwoord te krijgen op haar vraag. Zo laat zij onder andere platina deeltjes in haar haar analyseren. Het resultaat liegt niet: haar implantaten zweten en er is een grote kans dat dit de oorzaak is van haar klachten. Alhoewel zij hiermee een antwoord krijgt op haar hoofdvraag, is het niet verlossend. Dr. Henry Dijkman, wetenschappen van HAN-hogeschool, vertelt aan Dionne dat er een kans is dat wanneer de borstimplantaten worden verwijderd, dit niet per se hoeft te betekenen dat ook haar symptomen verdwijnen. Hoogstwaarschijnlijk zijn sommige van de klachten onomkeerbaar. De documentaire toont een emotionele Dionne.

Een eerlijk verhaal

Hier begint een innerlijke strijd; Dionne wilt zich niet meer voelen zoals ze zich in de puberteit heeft gevoeld; de onzekerheid, afscheid nemen van haar borsten die ze beschouwd als haar vrouwelijkheid. Maar daarnaast wil ze natuurlijk ook gezond zijn. Ze besluit niet terug te willen naar het verleden en haar siliconen borstimplantaten laat verwisselen met een fysiologisch-zoutoplossing variant. Er zijn nog steeds gevaren aanwezig aangezien er nog steeds sprake is van siliconen deeltjes. Echter is dit minimaal vergeleken met siliconen borstimplantaten, maar dient hier nog wel verder onderzoek in uitgevoerd te worden. Wel hoopt ze dat ze over een tijd acceptatie bij zichzelf kan vinden om volledig afstand te doen van haar implantaten.

In totaal hebben 240.000 kijkers de documentaire vorige week gekeken van de vlogger. Afgelopen week zijn de verwijzingen naar de siliconenpoli plots explosief gestegen. Met haar verhaal, heeft Dionne veel kijkers weten te raken.

Bronnen en links

Lees ook onze andere (blog)artikelen...

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.