In de wereld van borstkanker is elke stap een reis op zich. Het begint vaak met de schok van de diagnose, gevolgd door een achtbaan van behandelingen en beslissingen. Een van de meest ingrijpende keuzes die vrouwen moeten maken na een borstamputatie, is of ze voor reconstructie kiezen, een prothese willen dragen, of misschien helemaal geen verdere ingrepen willen. Bij EVE Borstprotheses begrijpen we dat deze keuzes niet eenvoudig zijn. Daarom hebben we het ‘borstkanker kompas’ ontwikkeld, een stappenplan dat vrouwen helpt om deze beslissingen te nemen op basis van hun eigen behoeften en wensen.

Het belang van keuzevrijheid

Het is niet ongewoon dat vrouwen na een borstamputatie geconfronteerd worden met een overweldigende hoeveelheid informatie en advies. Soms is het moeilijk om door de medische terminologie en verschillende opties heen te kijken. Daarnaast kan het zijn dat niet alle artsen alle informatie delen, soms vanwege tijdgebrek en soms vanwege persoonlijke overtuigingen. Bij EVE Borstprotheses geloven we in de kracht van keuzevrijheid. Elke vrouw heeft het recht om te weten welke opties beschikbaar zijn en welke het beste bij haar passen.

Banner dame met borstprothese in de hand desktop

Het 'borstkanker kompas’': jouw gids in het beslissingsproces

Ons ‘borstkanker kompas’ is ontworpen als een gebruiksvriendelijke gids om vrouwen te helpen bij het nemen van beslissingen na een borstamputatie. Het is een stapsgewijze benadering met duidelijke opties die met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord kunnen worden. Zo kunnen vrouwen hun eigen pad vinden in deze complexe medische wereld. Hierdoor kunnen ze beter begrijpen welke mogelijkheden er zijn in hun specifieke situatie, zoals borstprotheses op maat, reconstructieve chirurgie of helemaal geen verdere ingrepen.

Samen sterker

Bij EVE Borstprotheses willen we niet alleen protheses aanbieden; we willen vrouwen ook kracht geven. We willen dat elke vrouw het gevoel heeft dat ze de controle heeft over haar eigen lichaam en haar eigen keuzes kan maken. Door middel van educatie en begrip hopen we vrouwen te helpen zelfverzekerd en vol vertrouwen hun eigen beslissingen te nemen.

Neem contact op

Als je meer wilt weten over ons ‘borstkanker kompas’ of als je behoefte hebt aan persoonlijk advies, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om te luisteren, te ondersteunen en je te begeleiden op jouw reis naar herstel en acceptatie.

Bij EVE Borstprotheses geloven we in jouw kracht om te kiezen, te leven en te stralen. Je bent niet alleen. Samen staan we sterker.

Met warme groeten,

Het team van EVE Borstprotheses

Bronnen en links

Lees ook onze andere (blog)artikelen...

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.