Interview met Marianne Smetsaerts “Met EVE voelde ik mij direct compleet

Tijdens de intake met Hermine besefte Marianne pas écht: “ja, ik heb borstkanker en mijn borst is er af”. Het was toch even confronterend voor haar, het voelen aan het materiaal, de kleur die werd uitgekozen, zelfs de tepelkleur werd op maat uitgezocht. Nadat Marianne de foto’s thuis gestuurd kreeg per email, het voorstel voor de borstprothese, vroeg ze aan haar man of hij het ook zo mooi vond. Er was nog even verwarring welke borst nou de borstprothese was en welke de echte.

Marianne Smetsaerts

In 2017 werd borstkanker bij Marianne geconstateerd. Zij ging naar het ziekenhuis en 4 weken later was zij geopereerd. Vanaf 2018 draagt Marianne een uitwendige standaard prothese. Zij hield de ontwikkelingen op het gebied van uitwendige protheses in de gaten en via het AVL hoorde zij over EVE. Toen er nog een artikel in de Telegraaf verscheen, heeft Marianne gebeld. Een afspraak was snel ingepland.

Eve Borstprotheses interview met Marianne Smetsaerts

Haar eerste reactie?

Drie weken later komt Marianne naar Haarlem om de EVE te passen en mee te nemen. Hermine moest nog even buiten het kantoor wat ophalen en Marianne gluurde snel naar de prothese. Ze zag wel wat, maar kon niet goed opmaken wat ze nou eigenlijk zag, een logo op zijn kop..? Gelukkig kwam dat omdat de EVE onderste boven in haar verpakking lag. Nadat Hermine de prothese had opgeplakt, er wordt een randje Hollister Spray aan de bovenkant gespoten om de EVE te laten hechten, voelde Marianne zich compleet.

Marianne is direct met haar EVE gaan slapen, dit beviel goed. Zij draagt de EVE alleen los als zij naar fysiotherapie gaat. Haar oedeem wordt aanzienlijk minder sinds zij haar EVE draagt.

Afgelopen weekend had Marianne een kort en strak truitje aangetrokken en vroeg vrolijk aan haar man: “En? Wat vind je ervan?” Waarop hij eerst vroeg of ze niet boos zou worden, antwoordde hij: “Nu zie ik het! Het is gelijk”. Hij voelde zich wat schuldig dat hij bij de vorige standaard protheses had gezegd dat hij ‘geen verschil zag’, maar nu moest hij bekennen dat hij begreep wat Marianne bedoelt dat zij zich nu compleet voelt.

Wat Marianne ons nog als tip gaf, was dat je er wel mentaal klaar voor moet zijn. Wil je aan een uitwendige prothese beginnen. Het is toch een stap.

Marianne haar ervaring met EVE is een prettige, zij voelde zich op haar gemak bij Hermine en tijdens de contactmomenten konden ook grapjes worden gemaakt.

Toen ik Marianne vroeg of zij nog een mooie quote voor EVE heeft, mocht ik deze noteren: “Met EVE voelde ik me direct compleet, ik voel me weer een mooie vrouw”.

Eve Borstprotheses interview met Marianne Smetsaerts

Bronnen en links

EVE Borstprotheses bedankt Marianne voor haar verhaal en medewerking.

Lees ook onze andere (blog)artikelen...

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.