Anneke had al eerder een borstsparende operatie gehad, helaas werd in januari een nieuwe tumor ontdekt waardoor zij opnieuw geopereerd moest worden. Zij kon niet nogmaals voor een borstsparende operatie gaan. Dit omdat zij al bestraald is geweest, moest er een amputatie plaatsvinden. Wel kon ze kiezen voor een reconstructie met een inwendige siliconen prothese, maar dit had veel kans op complicaties in verband met de eerdere bestraling.

Interview met Anneke Kool

Een tweede optie, waar zij bijna voor wilde gaan, was om de reconstructie met eigen weefsel te ondergaan (een DIEP lap), maar Anneke heeft hier van afgezien omdat het een zware operatie zou zijn en ze kon goed leven met de amputatie.

Met dit in gedachten is Anneke op zoek gegaan naar uitwendige borstprotheses. Op het internet vond zij EVE en maakte een afspraak. Omdat ze pas 3 maanden eerder was geopereerd, is er voor de zekerheid nog met haar mammacare verpleegkundige overlegd of haar littekens al voldoende genezen waren om voor een uitwendige op maat gemaakte prothese te kunnen gaan.

Banner EVE Borstprotheses kleuropties borstprothese

Haar eerste reactie met EVE Borstprotheses

Op 18 juni kwam Anneke voor de intake en de scan bij Hermine langs, en alles ging vlot, snel en soepel want 3 weken later kwam Anneke al haar EVE passen. Het was precies zoals zij verwachtte! Omdat je toch wil dat het op een echte borst lijkt, heeft ze ook voor een tepel gekozen die op kleur gemaakt is.

Wel was Anneke wat angstig dat het ‘gedoe’ zou worden om de borstprothese op zijn plaats te krijgen, maar dat alles viel mee. Zij had haar wekker een kwartier eerder gezet zodat zij alle tijd zou hebben om de EVE te plaatsen. Dat bleek helemaal niet nodig, met 1 minuut is zij al klaar. De Hollister Spray gebruikt ze maar 1x per 3 dagen, ideaal.

Toen ik vroeg of zij verschil merkt in haar omgeving, kon zij me vertellen dat niemand iets ziet.. perfect resultaat. 

Na drie weken een borstprothese die prettig draagt.

Wat ik van Anneke meekreeg, in haar 3 weken dat zij nu een EVE heeft, is dat het traject van intake tot en met ophalen van haar prothese ontzettend snel en soepel gaat. Dat zij zich op haar gemak voelde bij Hermine en exact kreeg wat zij verwachtte en de EVE Borstprothese draagt prettig.

EVE Borstprotheses bedankt Anneke voor haar verhaal en medewerking.

Bronnen en links

Lees ook onze andere (blog)artikelen...

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.