Innovatie & EVE Borstprotheses in 2024

Ook in 2023 hebben we weer veel dames kunnen ondersteunen met onze EVE Borstprothese. We kijken samen met oprichter Norman terug op het afgelopen jaar en nemen de plannen en ontwikkelingen voor 2024 onder de loep.

Betere ondersteuning bij vergoeding van zorgverzekeraars

Het afgelopen jaar lag onze voornaamste focus op het verbeteren van ons proces, met name bij het aanvragen van vergoedingen bij zorgverzekeraars. Wij zijn van mening dat deze aanvragen sneller en eenvoudiger kunnen verlopen. Om dit te faciliteren, hebben we gestandaardiseerde formulieren ontwikkeld die zorgprofessionals en MMC-adviseurs kunnen gebruiken.

Daarnaast zijn we in gesprek met onder andere VGZ om de vergoeding voor de EVE Borstprothese te vereenvoudigen. Aan het einde van 2023 zien we positieve ontwikkelingen in deze gesprekken en streven we naar concrete afspraken in het nieuwe jaar.

EVE Borstprotheses innovaties in 2024
Norman van Beek
Het is vooral belangrijk te blijven streven naar keuzevrijheid en openheid
Norman (eigenaar van EVE Borstprotheses)

Optimalisatie van het productieproces

In 2023 zijn we gestart met aanpassingen aan het productieproces, met name in de 3D-printtechnologie die de mal voor de borstprothese vormgeeft. Het nieuwe malmodel versnelt het productieproces, waardoor de prothese sneller bij de cliënt kan worden geleverd. We hopen deze nieuwe werkwijze in de loop van het nieuwe jaar te implementeren.

Twee borstprotheses op maat
Niet zichtbaar dragen van de EVE Borstprothese

Doorontwikkeling van de EVE Borstprothese

Door het nieuwe malmodel verdwijnt de zegel die de prothese nu afdicht. In plaats daarvan wordt een ventiel geplaatst. Het aanmeten van de prothese wordt op deze manier gemakkelijker.

Daarnaast is er een ontwikkeling in de huidstructuur van de prothese. Momenteel werken we met glad silicone dat af en toe behandeld moet worden met talkpoeder. Door de buitenkant van de structuur aan te passen, is deze poederbehandeling niet langer nodig. De borstprothese voelt hierdoor beter aan en transpiratie wordt beter afgevoerd. De testresultaten zijn tot nu toe zeer positief, en we streven ernaar deze ontwikkeling op te nemen in het nieuwe productieproces.

De EVE Borstprothese door heel Nederland

We zijn dankbaar en trots op het netwerk van MMC-adviseurs dat we het afgelopen jaar hebben opgebouwd. Mede dankzij hen kan de EVE Borstprothese door heel Nederland worden aangemeten. Voor de laatste updates over EVE-specialisten in Nederland en jouw dichtstbijzijnde adviseur, kun je hier kijken – Onze locaties

Onze missie: keuzevrijheid en openheid

Onze grootste missie is het verwijderen van de machtiging van de zorgverzekeraar in het EVE-proces. Hiervoor blijven we in gesprek met zorgverzekeraars en is het vooral belangrijk te blijven streven naar keuzevrijheid en openheid.

We hopen dat dit leidt tot een breder draagvlak en dat op meer plaatsen informatie beschikbaar is over de mogelijkheden van een op maat gemaakte borstprothese met de EVE.

Bronnen en links

Wil je meer informatie over hoe de EVE Borstprothese in jouw leven kan passen? Bel dan 085 200 79 72 of stuur een e-mail naar info@eveborstprotheses.com.

Lees ook onze andere (blog)artikelen...

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.