Ik was 37 toen ik hoorde dat ik borstkanker had.

Om jou een beter beeld te geven van wat wij voor jou kunnen betekenen, spraken wij onlangs een van onze klanten: Sonja. In dit artikel nemen we jou mee in haar verhaal en ervaringen met EVE.

“Ik was 37 toen ik hoorde dat ik borstkanker had. Meteen was duidelijk dat het om een agressieve, snelgroeiende vorm ging, een relatief grote tumor en dat er ook enkele lymfeklieren aangetast waren. Er werd gestart met chemotherapie, zodat ik misschien borstbesparend geopereerd kon worden.

Aan het einde van de chemoperiode bleek dat de tumor helaas niet reageerde en zelfs weer groeide. Ik werd toen zo snel mogelijk geopereerd: toch een borstamputatie met volledig okselkliertoilet. Na de bestraling volgde opnieuw chemotherapie uit voorzorg, om de slechte prognose te verbeteren.”

Eve Borstprotheses interview met Sonja

“Vervolgens ben ik nog langdurig bestraald en heb ik daarna jaren hormoontherapie gebruikt om terugkeer te voorkomen; eerst Tamoxifen en daarna Arimidex. Iedere keer zijn de controles toch weer spannend, ook al ligt mijn diagnose gelukkig alweer 10 jaar achter mij.

Door de borstbesparende operatie ontstond er wel een groot verschil tussen mijn beide borsten. Ook verhardde de geopereerde borst door de bestraling. De eerste jaren was ik echter vooral gericht op herstel en vond ik het echt minder belangrijk hoe het eruit zag. Ik hield lymfoedeem over aan mijn rechterarm, moest herstellen en was verder allang blij dat de kanker weg bleef.

Heel wat jaren later begon ik mij toch te storen aan de ongelijkheid van beide borsten. Ik overwoog serieus om mijn niet-aangedane borst te laten verkleinen, maar zag hier uiteindelijk toch vanaf. Zonder de borstkanker had ik dit zeker nooit laten doen, waarom nu dan wel? De mammacareverpleegkundige maakte mij uiteindelijk attent op een andere oplossing: een deelprothese. Hiervoor zijn uiteraard standaardoplossingen op de markt, maar zij verwees mij naar BK protheses voor een oplossing op maat.“

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Eve Borstprotheses helpt je graag verder met informatie en advies. Neem contact op met een van onze consulente.

Blijf op de hoogte

Lees ook onze andere artikelen...

Eve Borstprotheses Borstkankersymposium

Borstkankersymposium 2021

Op Zaterdag 9 oktober 2021 wordt voor de zevende keer het borstkankersymposium georganiseerd. Het thema van dit symposium is “Borstkanker door de jaren heen” en is bedoeld voor vrouwen en mannen in alle fases. Van de diagnose, tot herstel, tot wanneer je niet meer beter kunt worden.

Lees verder »

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.