EVE Specialist Novalinn

Als je Bente van Novalinn spreekt hoor je bevlogenheid met een nuchtere inborst. Eigenschappen die samen een geweldige basis vormen voor de rol als mammacare adviseur. En hoewel de nadruk hier zeker niet op behoort te liggen, is één van de opmerkelijkste dingen aan Bente dat zij deze kwaliteiten belichaamt in een vroege levensfase. Met haar 23 jaar oud is zij verreweg de jongste specialist binnen de EVE familie.

Van iets negatiefs, iets positiefs maken

Als doktersassistente met een hart voor oncologische zorg kwam ze na de ziekte van haar eigen moeder in de wereld van borstprotheses terecht. Hier ervoer ze een flink gat in service en aanbod binnen Dordrecht. Een gat dat ze besloot zelf te willen dichten door haar eigen borstprothese en lingerie speciaalzaak Novalinn te beginnen. “Ik heb me op jonge leeftijd de vraag gesteld ‘wat wil ik?’” Legt Bente uit. “Het zorgen zit in me en ik ben bekend met de wereld. Je moet er echt de juiste persoon voor zijn. En als je als gezin zelf zoiets meemaakt, dan is dat extra motivatie om daarin een volwassen keuze te maken. Wij hebben gekozen om van iets negatiefs in ons leven iets positiefs te maken.”

Naast een zeer gemotiveerde keuze, was het starten van Novalinn ook een sprong in het diepe, want naast de rol van mammacare adviseur, was Bente ook ineens ondernemer. “Ik had in het begin geen idee wat er voor nodig was om een eigen speciaalzaak te hebben. Het voordeel is echter dat ik jong ben, ik pik snel dingen op.” Legt Bente uit. Ze koos voor een versnelde afronding van haar opleiding als doktersassistente, deed met haar moeder de opleiding tot mammacare adviseuse en startte vervolgens Novalinn. “We zijn gestart in een vervelende periode (corona), want door corona duurde alles langer.” Toch heeft Bente geen spijt, want Novalinn groeit en ze wordt blij van het werk dat ze mag doen.

Novalinn mammacare specialist van EVE Borstprotheses
Bente en haar moeder Petra
Wij hebben van iets negatiefs in ons leven iets positiefs gemaakt
Bente de Ridder

Iedere dame tevreden de deur uit bij Novalinn

“Het is heel leuk werk; we kunnen echt dames steunen. Uiteindelijk gaat iedereen ‘tevreden’ de deur uit.” Op de vraag of haar leeftijd een rol speelt in haar werk zegt ze: “Ik merk dat iedereen mij waardeert, ook al ben ik zo jong. Ik heb mijn moeder naast me staan, die me ondersteunt. We vullen elkaar aan en zijn op die manier toegankelijk voor een breed publiek”

Sinds een jaar is de EVE borstprothese ook bij Novalinn te koop en dat is volgens Bente een mooie toevoeging op de markt. “Het is geen geheim dat ik zelf ook gespeeld heb met het idee van een borstprothese op maat, want het is voor sommige dames een mooie oplossing.” Maar om zelf met de productie aan de slag te gaan, daar was het gewoon nog niet de tijd voor. Eerst ben ik Novalinn gestart. Toen de EVE kwam was ik dan ook blij dat we naast standaardprotheses ook maatwerk kunnen bieden.”

EVE Borstprotheses Novalinn Mammacare
EVE Borstprotheses Novalinn winkel in Dordrecht
Bente in de winkel in Dordrecht

Specialisatie en focus als kracht

De meeste twintigjarigen hebben een berg aan ideeën als het gaat om hun toekomst. Deze ligt namelijk voor velen nog open en dat maakt dat er van alles mogelijk is. Hoe is dit voor Bente? “Mijn prioriteit ligt bij de groei van Novalinn, want we zijn pas een paar jaar bezig. Ik ben op dit moment heel tevreden, maar ik zou willen kijken naar het uitbreiden van merken of producten. Mijn kracht is dat ik nu 100% aandacht heb voor Novalinn en de cliënt. Wat de toekomst gaat brengen, dat weet ik nog niet precies. Een valkuil als je jong bent is dat je alles met beide handen aan wilt pakken, terwijl het een kracht is als je gespecialiseerd bent. Focus creëren, zodat je iets echt heel erg goed kan doen. Daar geniet ik van. En zolang de dames tevreden zijn en mijn moeder en ik het naar ons zin hebben, vind ik het goed!”

Bronnen en links

Ben jij op zoek naar een borstprothese (op maat) en goed passende prothese lingerie in de omgeving van Dordrecht en wil je een afspraak maken bij Novalinn? Klik dan hier…

EVE Borstprotheses bedankt Bente voor haar openhartige verhaal.

Lees ook onze andere (blog)artikelen...

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.