Eve is een uitkomst voor iedereen die zoekt naar een passende borstprothese

Een vrouw met een enorme strijdlust.

In 2017 besloot ze er alles aan te doen om te zorgen dat het nooit meer terug zou komen. Ze ging wederom onder het mes – ditmaal voor een dubbele borstamputatie – en liet ook direct preventief haar eierstokken verwijderen.

Toch wilde zij graag weer borsten zien waar de operaties een beschadigde huid hadden achtergelaten, en besloot ze te gaan voor een reconstructie.

Een zogeheten DIEP-flap constructie waarbij eigen buikweefsel wordt ingezet. Niet wetende welke schade de bestraling in 2002 inwendig had achtergelaten. Dit maakte dat een borst het niet redde door een slechte doorbloeding en die alsnog moest worden geamputeerd, en de beschadigde huid een transplantatie kreeg.

Ook haar dochter kreeg borstkanker​

Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg ook haar dochter borstkanker. De twee wisselden elkaar af. Haar dochter was bekend met de gevolgen en besloot direct te gaan voor een dubbele amputatie en verwijdering van haar eierstokken. Helaas is gebleken dat niemand de garantie krijgt dat de kanker nooit terug zal keren.

Alhoewel de moeder van Flora ook borstkanker had gehad, kwam het besef dat het erfelijk was pas toen haar dochter het kreeg. Flora pleit dan ook voor goede en regelmatige controles en oplettendheid wanneer iemand in de familie ermee te maken heeft gehad. Want dat je de toekomst niet kunt voorspellen en alles onverwachts op je pad kan komen, is wel gebleken. Heel blij zijn wij dat wij in dit stuk kunnen vertellen dat het met beiden goed gaat.

Ondanks alles bleef – én is – Flora positief. Wat wij bij EVE bewonderen. Ze heeft de strijdlust om door te gaan nooit verloren, ook niet tijdens de tweede ronde. Juist niet toen, omdat zij hier wist wat ze kon verwachten. Daarnaast waren haar klieren schoon en dat was het belangrijkste. Ze ervaarde dat haar omgeving er eigenlijk meer moeite mee had dan zij zelf, want zij stonden machteloos aan de zijlijn.

Aan innovatie hoeft geen enorm prijskaartje te hangen.
Net als veel vrouwen die meerdere operaties hebben moeten ondergaan, is de huid van haar geamputeerde borst beschadigd en daardoor niet glad. Na te hebben rondgelopen met een standaardprothese die niet aansloot en geen symmetrie creëerde, ging ze terug naar de winkel. Zonder het gewenste resultaat, maar mét nieuwe inzichten ging ze naar huis.

De medewerkster van de winkel had haar namelijk gewezen op op maat gemaakte 3D-protheses die in Amerika werden gemaakt. En alhoewel aan deze optie een flink prijskaartje hangt en ze daardoor de keuze maakte hier niet voor te gaan, zette het haar aan het denken.

Een paar maanden daarvoor had zij het verhaal van Norman gelezen in Telegraaf en dit maakte dat zij samen met haar man aan het Googelen sloeg. Haar man stuitte op de website van EVE; een bedrijf dat liet zien dat innovatie niet gelijk hoeft te staan aan een hoog prijskaartje. Dit moest ze gewoon gaan proberen en uiteindelijk zou ze wel zien waar het schip strandt.

Haar eerste reactie?
Een borstprothese die hartstikke goed past. Het materiaal, het onderhoud, het gewicht en het draagcomfort. Stuk voor stuk goed. En andere grote voordelen? De symmetrie is hersteld waardoor haar kleding mooier staat én de prothese bh kon de prullenbak in. Wanneer we haar vragen naar een nadeel van EVE is het enige waar Flora aan kan denken; dat zij heel af en toe in de spiegel moet kijken of de prothese nog helemaal goed zit, omdat zij ervoor kiest om de plakspray (nog) niet te gebruiken en zij toch gedurende dag in beweging is. Flora beschouwt EVE Borstprotheses als een uitkomst voor iedere vrouw die problemen heeft bij het vinden van een passende prothese.

Bronnen en links

Lees ook onze andere (blog)artikelen...

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.