Met EVE Borstprotheses weer in bikini op het strand

Het is nu 10 jaar geleden dat ik de diagnose borstkanker kreeg. Ik was op dat moment 40 jaar. Uit onderzoek bleek dat in beide borsten meerdere tumoren zaten. Er was daarom geen mogelijkheid om een borst besparende operatie te ondergaan. Ik werd direct gevraagd te kiezen of ik een reconstructie wilde, want het was duidelijk dat ik beide borsten zou verliezen. Ik heb toen gekozen voor de minst invasieve methode; géén reconstructie. Boven alles wilde ik dit in ieder geval eerst overleven. En over die keuze ben ik nog steeds heel tevreden.

15 soorten protheses geprobeerd

Na mijn operatie heb ik gekozen om een prothese te dragen. 10 jaar lang heb ik verschillende protheses geprobeerd, ik denk wel 15 soorten. Door de hormoon therapie belandde ik plots in de overgang waardoor ik veel transpireerde. Daarom heb ik eerst verschillende lichtgewicht protheses geprobeerd. Stof met balletjes van piepschuim, korreltjes, noem maar op. Het vervelende aan lichte protheses is echter dat als je je arm omhoog doet, de prothese bij wijze van spreke op je schouder komt te zitten. Dus een beetje gewicht is wel van belang!

EVE Borstprotheses nieuwsbrief
Strapless bandeau bikini weer aan
Toen ik mijn eerste zwemervaring met EVE had viel die zorg meteen weg.
Patricia

EVE borstprotheses blijven perfect zitten

Op een gegeven moment ben ik daarom zwemprotheses gaan dragen. Deze zijn hol en licht van gewicht, maar in mijn geval zwaar genoeg om goed in de pasvorm van mijn bh te vallen. Het probleem met dit soort protheses is dat ze schuiven. En dan kom ik ook meteen bij het voordeel van EVE; het materiaal van de EVE borstprothese is wat stroever en daardoor beweegt de prothese niet als een schaatsbaan over je borstoppervlak heen. Daarnaast is de pasvorm ultiem op het litteken aangepast.

EVE Borstprotheses genieten van de zon
EVE Borstprotheses voorbeeld lingerie en een dubbele borstprothese
Genieten van de zon met een drankje

Zwemmen met een strapless bandeau bikini aan

Mijn wens was om weer een gewone bh of bikini aan te kunnen, want hoe erg iedereen ook z’n best doet, erg mooi zijn de alternatieven nog steeds niet. Daarnaast was mijn ervaring met andere protheses dat ze tijdens het zwemmen gingen schuiven. Toen ik mijn eerste zwemervaring met EVE had viel die zorg meteen weg. Ik had mijn favoriete bikini aan; een strapless bandeau bikini. Er was niets van de prothese te zien en alles bleef prima op zijn plek.

Niet meer zo bewust dat ik protheses draag

De ervaring bij EVE was heel servicegericht. Naar mijn wensen werd goed geluisterd en het resultaat was prachtig. Omdat ik last had van zenuwpijn zijn de protheses geheel door de zorgverzekeraar vergoed. Ik gebruik de protheses dagelijks met alles wat ik doe. Ik merk soms niet eens meer dat ik protheses draag. Laatst was ik ze om die reden zelfs vergeten in te doen, en dat merkte ik pas toen ik in de winkel stond. Dat voelde even stom, maar het drong vooral tot me door dat ik er niet meer zo bewust mee bezig ben. En dat zorgeloze gevoel gun ik iedere vrouw!

Bronnen en links

EVE Borstprotheses bedankt Patricia voor haar verhaal en medewerking.
De echte naam van Patricia is bij de redactie bekend. Zij wil graag anoniem blijven.
De foto bij dit artikel komt uit het archief van EVE Borstprotheses.

Bekijk onze op maat gemaakt oplossingen

Lees ook onze andere (blog)artikelen...

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.