Een goed passende BH: het fundament voor je borstprothese (op maat)

‘Ik wil zo graag weer een gewone BH of bikini aan kunnen’ dit is wat verreweg de meeste dames zeggen als zij te maken krijgen met borstkanker. Eén of zelfs meerdere amputaties verder, is de honger naar een gevoel van normaal, en voor sommige het gevoel van ‘vrouw zijn’, onverzadigbaar. Terug naar hoe het was kan namelijk niet. Dus ontstaat er een zoektocht naar leven met het nieuwe normaal. Mooie, aantrekkelijke lingerie is hier een belangrijk onderdeel van. Zowel voor de emotionele belevingswereld als het draagcomfort met een borstprothese. Compressie- en mammacare specialist Margreet Dik helpt dagelijks vrouwen zich zelfverzekerder te voelen in de mooiste (prothese)lingerie en badmode. Zodat zij weer met zelfvertrouwen het leven door kunnen gaan.

Als je basis goed is, kun je alles aan

Als je Margreet spreekt hoor je meteen haar dat zij ontzettend veel ervaring heeft. Al 30 jaar werkt zij als specialist voor compressie- en mammacare. Ze heeft de ontwikkelingen in de markt van heel dichtbij meegemaakt en kent de klappen van de zweep. Als geen ander weet zij daarom wat vrouwen nodig hebben als zij een borst moeten missen. Zowel fysiek, als mentaal. Samen met de vrouw kijkt ze naar de persoonlijke wensen en adviseert ze in de mooiste oplossing. Ze heeft borstprotheses in alle soorten en maten, maar nog belangrijker volgens Margreet is de BH: “Als je basis goed is, kun je alles aan. Letterlijk, én figuurlijk. Een goede prothese is natuurlijk belangrijk, maar als de BH niet goed past, dan heb je er eigenlijk niks aan.” Hoe je weet of je BH goed zit? “Een goed passende BH trekt niet scheef, sluit netjes aan en laat de borsten goed in de BH vallen.”
EVE Borstprotheses Margreet Dik over BH's en lingerie
Margreet Dik
Als je basis goed is, kun je alles aan. Letterlijk, én figuurlijk. Een goed passende BH trekt niet scheef, sluit netjes aan en laat de borsten goed in de BH vallen
Margreet Dik

Een borstprothese op maat van EVE

Sinds kort is ook een borstprothese op maat van EVE een optie bij Margreet. “We kijken altijd naar de beste oplossing. Soms is dat een standaard prothese, maar over de EVE Borstprothese op maat zijn veel vrouwen enthousiast. Zeker als zij komen met fysieke klachten zoals oedeemvorming, last van het gewicht en/of er sprake is van een hobbelig litteken gebied.

EVE Borstprotheses voorbeeld van borstprothese in bh
EVE Borstprotheses Margreet Dik prothese bh's en lingerie
Links Margreet Diks en rechts prothese BH’s

Mammacare lingerie hoeft niet lelijk te zijn

Dat prothese lingerie geen gezicht is, is een achterhaalde stelling. In de laatste decennia zijn er vele prachtige mammacare lingeriemerken en -lijnen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Als je deze BH’s ziet, met hun rijke kleuren, speelse borduursels en romantische kantjes, kun je ze bijna niet meer van standaard onderscheiden. En dat is precies wat vrouwen willen. “Bij mij vindt je een enorme collectie met alle grote merken. Die hebben ieder seizoen weer een nieuwe lijn en gaan dus absoluut mee met de mode. Dat BH’s voor een prothese nooit mooi zijn, is dus niet waar.

Verschilt een prothese BH van een gewone BH?

Een prothese BH verschilt van een gewone BH doordat er een hoesje in de cup zit waar de prothese in kan. Daarnaast valt de cup vaak iets hoger zodat de prothese er niet bovenuit steekt. Steun en draagcomfort blijven immers essentieel. Met de maatprotheses van EVE is het hoesje niet nodig. De EVE Borstprothese sluit naadloos aan op het litteken en het overgebleven weefsel. Hierdoor kan buiten de collecties van mammacare lingerie gezocht worden naar een goede BH. Maar “een goed passende BH is áltijd je basis” herinnert Margreet ons. En dat kunnen we alleen maar beamen.

De eerste mammacare adviseur met EVE Borstprotheses

Margreet Dik is de eerste mammacare adviseur in Nederland die de EVE Borstprothese aanmeet op eigen locatie. Na advies over de juist BH brengt zij met de innovatieve handscanner in zeer korte tijd het borst(oppervlak) in kaart. Hieruit volgt een digitaal voorstel van hoe de borstprothese op maat eruit gaat zien. Na jouw goedkeuring verzorgt Margreet alles voor het vervolg, inclusief contact met zorgverzekeraar. Het streven is dat jouw EVE Borstprothese binnen 4 weken na goedkeuring en afhandeling van de zorgverzekeraar klaar om opgehaald te worden.

Wil jij een afspraak maken bij Margreet Dik voor een borstprothese (op maat)? Zij werkt op afspraak en heeft haar praktijk in Zuidlaren (Groningen). Kijk voor meer informatie op compressie- en mammacare specialist Margreet Dik

 

Bronnen en links

EVE Borstprotheses bedankt Margreet voor haar bijdragen aan dit artikel.

Wil je in een andere plaats een afspraak een afspraak met een EVE mammacare adviseur:

Kijk dan op de pagina met onze locaties 

Lees ook onze andere (blog)artikelen...

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.