Duurzaam en innovatief zijn de borstprotheses van EVE

Om te beginnen maken wij een scan van de borst met een vernuftige 3D-technologie, met maar liefst 20 camera’s. Deze technologie hebben we zelf ontwikkeld en tref je dus nergens anders aan.

innovatief

We maken de 3D-prints voor de borstprothese van PLA filament, een duurzame, gebruiksvriendelijke kunststof. Met deze kunststof kun je heel goed 3D-prints maken. Bovendien komen er geen schadelijke dampen vrij tijdens het 3D-printen met PLA. We gooien 3D-prints niet weg, maar maken daar weer nieuwe 3D-prints van.

Eve Borstprotheses_innovatief en duurzaam

Duurzaam

Het productieproces is een volledig gesloten duurzame keten. Je kunt je borstprothese na twee jaar vervangen. Als je dat wilt, kunnen we de oude prothese recyclen. En zo is de keten rond!

Materiaal

Wij gebruiken duurzame materialen voor onze producten. Onze borstprotheses worden gemaakt van PLA. PLA staat voor PolyLactic Acid en is plantaardige van oorsprong. Het wordt namelijk gemaakt uit het melkzuur van zetmeelrijke planten, zoals maïs, suikerbiet, cassave, graan en suikerriet. PLA is niet alleen gemaakt van biologische bronnen, het materiaal is ook nog eens biologisch afbreekbaar.​

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.