Carola voelt zich weer op en top vrouw en kan weer vrijuit sporten

Na een zware operatie en lang hersteltraject kwam Carola via een bekende bij EVE terecht. Ze heeft nu een prothese van EVE en daar is ze heel blij om. “Ik kan weer volledig sporten en vergeet zelfs wel eens dat ik een prothese draag.”

Het voortraject, EVE en weer vrijuit sporten

“Ik ben Carola, 53 jaar, en ik werd twee jaar geleden met borstkanker geconfronteerd. Na twee borstsparende operaties moest ik helaas toch een borstamputatie én bestraling ondergaan. Daarna werd het hersteltraject bemoeilijkt door een infectie van het geopereerde gebied met alle gevolgen van dien. Na alle tegenslagen had dit ook mentaal veel impact en was mijn ‘“vrouwgevoel”’ gereduceerd tot nul. Ik droeg wijde kleding, om te verhullen dat ik een borst miste. Ik droeg een borstprothese, die ik van het ziekenhuis had gekregen. Ik dacht echt dat dit de enige optie was.

Een kennis attendeerde mij op EVE Borstprotheses. Tijdens de intake werd ik direct al enthousiast, maar dit enthousiasme werd nog groter op het moment dat ik de prothese geleverd kreeg. Ik voelde me voor het eerst sinds de diagnose weer een complete vrouw. Met mijn mooie prothese van EVE durf ik mijn oude kleding weer aan en draag ik de lingerie die ik altijd al droeg. “EVE” draag ik tegen mijn huid, de prothese past zich aan mijn lichaamstemperatuur aan, daardoor vergeet ik soms dat ik een prothese draag. 

Daarnaast kon ik ook mijn favoriete sporten weer volop gaan beoefenen: yoga, aquajoggen en boksen. Bij het aquajoggen draag ik “EVE” met een hechtspray, omdat door de opwaartse druk van het water en het sporten, de prothese gaat bewegen. Met het hechtmiddel & de sportbeha onder mijn badpak blijft de borstprothese goed zitten. 

Ook in mijn werk, ik ben stewardess , en representativiteit is belangrijk , geeft “EVE” mij veel zelfvertrouwen. Deze prothese blijft goed op haar plek, en in mijn uniform of eigen kleding zie je absoluut niet dat ik een prothese draag. 

Om deze redenen heb ik besloten om voor nu af te zien van een reconstructie-operatie. Dit is weer een zware operatie en een lang hersteltraject, en na alle ziekenhuisopnames wil ik dit liever niet meer. Nu ik “EVE” draag ben ik zo enthousiast over dit product, dat ik mijn ervaring graag met andere vrouwen in een dergelijke situatie wil delen.”

 

Bronnen:

Vragen:

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? EVE Borstprotheses helpt je graag verder met informatie en advies. Neem contact op met een van onze consulente.

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.