Het aanmeten van de EVE Borstprothese​

Voel je vrij om ons een keertje te bellen en de mogelijkheden te bespreken voor een op maat gemaakte borstprothese.

De werkwijze van EVE en de Mammacare adviseurs

Wat zijn de mogelijkheden van de EVE

De EVE is soepel en beweegt mee, maar is meer statisch dan de natuurlijke borst.  Dit betekent ook dat de prothese niet van vorm verandert zonder BH zoals de natuurlijke borst wel doet.
De prothese zit niet vast aan het lichaam, maar omdat je de EVE direct op de huid draagt voelt het veel natuurlijker dan een prothese in een zakje. Een goede BH is altijd nodig om de prothese te ondersteunen. Eventueel is het mogelijk om de prothese met huidlijm of zelfklevende pads te bevestigen, dit hoeft echter niet!

De EVE is gemaakt van zacht silicone materiaal. Er kan gekozen worden uit 14 verschillende huidskleuren en je kunt kiezen voor de optionele tepelkleuring.

Een digitale afdruk maken met onze 3D-scanner

Er worden 2 scans van je bovenlichaam gemaakt. Een scan met BH, en een scan zonder BH. De scan met BH wordt gebruikt om de voorkant van de prothese te maken. De scan zonder BH wordt gebruikt zodat de achterkant van de prothese een goede aansluiting geeft.
Bij een dubbelzijdige amputatie kunnen we eventueel voor de operatie scannen, of achteraf samen bepalen wat de mooiste vorm is.

De scans worden gemaakt met een 3D scan-apparaat dat werkt op met infrarood licht. Dit is niet schadelijk voor je lichaam. De scanner wordt op een afstand van ongeveer 30 centimeter rondom je bovenlichaam bewogen. Het gezicht is niet in beeld.

Met de 3D scanner wordt in korte tijd jouw borst(oppervlak) in kaart gebracht. Middels deze scan kunnen we een borstprothese maken die nauwkeurig aansluit op je lichaam en je een natuurlijk uiterlijk geeft.

De BH die gedragen wordt tijdens het scannen is belangrijk, omdat een gespiegelde kopie gemaakt wordt van de borst zoals deze in de BH zit. Tijdens het maken van de 3D scans moet dus een goed zittende BH gedragen worden die de natuurlijke borst mooi omvat. Een BH met een soft cup (een cup van dunne stof) werkt meestal goed.  Ben je gewend sport BH’s te dragen of een correctiehemdje dan neem je die mee voor de scan. Neem gerust meerdere BH’s mee, dan bekijken we welke het beste werkt voor het scannen.

EVE Borstprotheses scan maken van borst
Niet zichtbaar dragen van de EVE Borstprothese

Het maken en passen van de EVE

Na het scannen worden de 3D bestanden verstuurd naar de productielocatie in Haarlem. Hier worden met behulp van de bestanden mallen gemaakt. In deze mallen worden de siliconen gegoten en daarna wordt de prothese samengevoegd en gevuld.

Bij aflevering vragen we je dezelfde BH aan te trekken die je hebt gebruikt bij het maken van de scan.

Bij de aflevering wordt een instructie geleverd voor hoe de prothese het beste onderhouden kan worden. Mocht het nog nodig zijn, dan kunnen nog kleine aanpassingen in de prothese gemaakt worden door het toevoegen of verminderen van de hoeveelheid lucht aan de binnenzijde.

Foto's van het scannen

Instructiekaart

Verzorging

Wij adviseren om de borstprothese dagelijks schoon te maken. Zorg dat de borstprothese schoon is voor gebruik. Breng de talkpoeder op de prothese aan, dit verlengt de levensduur. Bewaar de borstprothese altijd droog in het meegeleverde EVE tasje.

Onderhoud

De EVE kan het beste schoongemaakt worden met water en zachte zeep (PH-neutraal). Vervolgens droog deppen met een zachte, pluisvrije doek. De prothese kan tegen alle soorten zeep, maar om allergische huidreacties te voorkomen word aangeraden om gebruik te maken van antibacteriële neutrale zeep. Poeder de voorzide van de prothese af met talkpoeder. Doe dit bij de achterkant om de drie dagen. Gebruik hiervoor een poederkwast, deze laat namelijk geen haren los. Leg de prothese vervolgens met de voorzijde naar beneden in het meegeleverde schaaltje in het EVE tasje.

Pasvorm

EVE is een op maat gemaakt product. EVE kan geen verantwoording nemen wanner uw prothese door verandering van uw lichaam niet meer aansluit. Neem in dat geval contact op met uw EVE Specialist om gezamenlijk te kijken wat er gedaan kan worden.

Indicaties

Het dragen van een EVE borstprothese is een esthetische hulpmiddel. Echter kan de EVE door haar zeer nauwkeurige pasvorm, in samenwerking met de BH, de juiste tegendruk geven en kan daardoor een verlichtende werking hebben op de oedeemvorming. Je kunt je onbelemmerd bewegen en er zelfs mee zwemmen en sporten.

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.