Het aanmeten van de EVE Borstprothese​

Voel je vrij om ons een keertje te bellen en de mogelijkheden te bespreken voor een op maat gemaakte borstprothese. Neem contact met ons of met een van onze mammacare specialisten.

De werkwijze van EVE en de Mammacare adviseurs

De eerste stap

Maak een afspraak met EVE of onze Mammacare adviseurs

EVE Borstprotheses heeft hard gewerkt aan het opbouwen van een uitgebreid netwerk van ervaren mammacare specialisten. Deze professionals hebben veel kennis en ervaring in het aanmeten van onze borstprotheses.

Daarnaast bieden deze specialisten ook advies over prothese bh’s, badkleding en lingerie, waardoor ze ervoor zorgen dat kleding mooi valt en er goed uitziet. Om deze reden werkt EVE Borstprotheses graag samen met deze zorgvuldig geselecteerde adviseurs.

Kijk voor een EVE adviseur bij jou in de buurt op onze locatie pagina of maak meteen een afspraak met EVE.

De tweede stap

Een digitale afdruk maken met onze 3D-handscanner

De EVE specialist in jouw regio maakt graag een afspraak om je in rust en privacy te adviseren.

Jouw wensen worden uitgebreid bespoken en de specialist geeft advies over het dragen van de juiste BH.

Met de innovatieve handscanner wordt in korte tijd jouw borst(oppervlak) in kaart gebracht. Middels deze scan kunnen we een borstprothese maken die nauwkeurig aansluit op je lichaam en je een natuurlijk uiterlijk geeft.

Je krijgt een digitaal voorstel en na jouw goedkeuring verzorgt de EVE Specialist het vervolg, inclusief contact met de zorgverzekeraar.

Jouw borstprothese wordt vervolgens gemaakt van zacht silicone materiaal. Er kan gekozen worden uit 14 verschillende huidskleuren en je kunt kiezen voor de optionele tepelkleuring.

EVE Borstprotheses scan maken van borst
Niet zichtbaar dragen van de EVE Borstprothese

De derde stap

Het passen van de EVE

De borstprotheses worden in onze eigen werkplaats vervaardigd in Haarlem. Het streven is dat jouw EVE Borstprothese binnen 4 weken na goedkeuring van en afhandeling met de zorgverzekeraar klaar is om opgehaald te worden.

Als de prothese klaar is, wordt deze verstuurd naar de desbetreffende mammacare adviseur. Die maakt vervolgens een afspraak voor het passen van de borstprothese.

Tijdens het passen wordt alles verteld over het gebruik van de EVE Borstprotheses. De mammacare adviseur legt uit hoe je de EVE draagt en verzorgt. Daarbij wordt de EVE geleverd in een mooie bewaartas en krijg je er een instructiekaart bij.

EVE en alle mammacare adviseurs staan altijd voor je klaar voor nazorg en het beantwoorden van vragen. Kijk ook op de pagina met veelgestelde vragen.

Foto's van het scannen

Video's borstreconstructie

Video afspelen over EVE Borstprotheses video image borstreconstructie
Video afspelen over EVE Borstprotheses video image borstreconstructie

Instructiekaart

Verzorging

Wij adviseren om de borstprothese dagelijks schoon te maken. Zorg dat de borstprothese schoon is voor gebruik. Breng de talkpoeder op de prothese aan, dit verlengt de levensduur. Bewaar de borstprothese altijd droog in het meegeleverde EVE tasje.

Onderhoud

De EVE kan het beste schoongemaakt worden met water en zachte zeep (PH-neutraal). Vervolgens droog deppen met een zachte, pluisvrije doek. De prothese kan tegen alle soorten zeep, maar om allergische huidreacties te voorkomen word aangeraden om gebruik te maken van antibacteriële neutrale zeep. Poeder de voorzide van de prothese af met talkpoeder. Doe dit bij de achterkant om de drie dagen. Gebruik hiervoor een poederkwast, deze laat namelijk geen haren los. Leg de prothese vervolgens met de voorzijde naar beneden in het meegeleverde schaaltje in het EVE tasje.

Pasvorm

EVE is een op maat gemaakt product. EVE kan geen verantwoording nemen wanner uw prothese door verandering van uw lichaam niet meer aansluit. Neem in dat geval contact op met uw EVE Specialist om gezamenlijk te kijken wat er gedaan kan worden.

Indicaties

Het dragen van een EVE borstprothese is een esthetische hulpmiddel. Echter kan de EVE door haar zeer nauwkeurige pasvorm, in samenwerking met de BH, de juiste tegendruk geven en kan daardoor een verlichtende werking hebben op de oedeemvorming. Je kunt je onbelemmerd bewegen en er zelfs mee zwemmen en sporten.

Contact met EVE

EVE Borstprotheses folder download 03

Ontvang de EVE folder in je e-mailbox

Eve Borstprotheses

Wil je meer informatie ontvangen over onze borstprotheses en de mogelijkheden voor jouw?

Maak vrijblijvend een afspraak met onze consulente Hermine Schuringa.